Dom » Wnętrza

Tylko jeden ruch ręki. Nowa folia do żywności New Krewrap.

O jakości życia decydują szczegóły – pozornie nieistotne. Małe udogodnienia potrafią sprawić, że dzień jest lepszy, pozbawiony kłopotów, stresu który wpędza w zły humor.

Świetnie zdają sobie z tego sprawę japońscy producenci folii New KREWRAP, którzy przy tworzeniu produktu skupili się przede wszystkim przede wszystkim na wygodzie jego użytkowania.

Nowa na polskim rynku, japońska folia do żywności New KREWRAP to innowacyjny produkt, który, dzięki zastosowaniu precyzyjnie dobranych materiałów oraz wykorzystaniu najnowszych technologii, ułatwia codzienne życie konsumentów prawie na wszystkich kontynentach. Folię wyróżnia unikalny skład chemiczny, który gwarantuje m.in. ogromną wytrzymałość termiczną – w przedziale od -60oC do + 140oC. Dzięki temu nie ma praktycznie żadnych ograniczeń w zastosowaniu folii.

New KREWRAP może być używana zarówno przy rozmrażaniu, jak i podgrzewaniu potraw w kuchenkach mikrofalowych. Istnieje również możliwość mrożenia produktów owiniętych folią (dzięki unikatowej technologii folia nie przykleja się do żywności). Materiał, z którego została wykonana, zapewnia niskie przenikanie gazów oraz pary wodnej, co umożliwia dłuższe przechowywanie żywności przy zachowaniu jej świeżości, naturalnego smaku oraz zapachu, jak również wartości odżywczych.

W trosce o komfort użytkowania produktu, zastosowano bezpieczny, a jednocześnie przyjazny dla środowiska nożyk z bioplastiku. Różny kąt ustawiania ząbków w nożyku gwarantuje łatwość urywania folii (jeden ruch ręką). Ergonomiczny kartonik z wytrzymałego materiału wyposażono w stoper, zapobiegający wypadaniu folii poza jego obszar. Dodatkowo, taśma przylepna uniemożliwia samoczynne wysuwanie się folii, nie niszcząc jednocześnie jej struktury.

Ponadto folia New KREWRAP charakteryzuje się optymalną grubością i wytrzymałością oraz elastycznością. Można ją wielokrotnie zginać, po czym rozprostowywać bez obaw jeśli chodzi o jej powrót do pierwotnego kształtu.  Folia KREWRAP jest dostępna w Polsce w dwóch wariantach szerokości 30 cm i  22 cm, każde opakowanie zawiera 20 metrów folii. Możliwość wyboru szerokości dostosowanej do wielkości owijanego produktu, umożliwia oszczędne i ekologiczne użytkowanie produktu.

Opakowanie na miarę złota

Na uwagę zasługuje również nowoczesne opakowanie produktu, nagrodzone w prestiżowych konkursach międzynarodowych. Ogólnoświatowa organizacja producentów opakowań, World Packing Organisation, przyznała producentowi nagrodę w kategorii „gospodarstwo domowe” za zastosowanie funkcjonalnych i ekologicznych rozwiązań. Opakowanie New KREWRAP doceniono także w azjatyckim plebiscycie Design for Asia Awards 2010.

Japońska precyzja

Folia New KREWRAP to dzieło KUREHA Corporation. To pierwsza i jedna z największych firm zajmujących się produktami opakowaniowymi dla gospodarstw domowych w Japonii. Ponad 50 lat doświadczenia pozwoliło specjalistom KUREHA dogłębnie poznać rynek, a także potrzeby i oczekiwania konsumentów. Szczegółowe obserwacje oraz prace w laboratoriach KREWRAP pozwoliły stworzyć produkt, który wykorzystuje unikalne, nowoczesne rozwiązania technologiczne do ułatwiania życia codziennego klientów. Ciągłe doskonalenie się i dążenie do perfekcji są wpisane w filozofię marki KUREHA. Tworząc nowe produkty, eksperci firmy mają na uwadze upodobania i bezpieczeństwo konsumentów oraz środowisko naturalne. Firma stale poszukuje nowych rozwiązań, przywiązując ogromną uwagę do detali. Produkcja jest zgodna z japońskimi i światowymi standardami, potwierdzonymi międzynarodowymi certyfikatami.

Folia New KREWRAP jest dostępna dla polskich konsumentów w sklepach sieci Piotr i Paweł oraz Chata Polska. Dystrybucją produktu w Polsce zajmuje się firma SK & Seals Poland sp z o.o.  (www.sk-seals.pl).  Debiut nowego produktu na rynku zostanie wsparty kampanią reklamową w TVN24 i TVN Style oraz na portalach internetowych.

Cena:
Folia New KREWRAP 30 cm:  9,99 zł