Gospodarka » Chemia

Udoskonalona piankowa taśma maskująca Soft Edge Plus

Soft Edge PLUS 50421 to nowa, udoskonalona wersja taśmy maskującej skuteczne zabezpieczająca przed kurzem i lakierem w trakcie naprawy, będąca efektem wielu testów i badań koncernu 3M.

Piankowa taśma maskująca niezbędna jest w każdym profesjonalnym warsztacie samochodowym. Udoskonalenia taśmy „Soft Edge" PLUS 50421 zostały wprowadzone z myślą o najnowocześniejszych rozwiązaniach w systemie maskowania.

Najwęższe szczeliny, ruchome części czy tradycyjne otwory - firma 3M, producent taśmy - dzięki ulepszeniom, gwarantuje najwyższy i najbardziej profesjonalny poziom wykonanych prac.

Opatentowany, cylindryczny kształt to jedno z najnowszych rozwiązań wprowadzonych przez firmę 3M. Dzięki niemu, taśma jest bardzo elastyczna. Dopasowuje się do każdego rodzaju i rozmiaru szczeliny, zarówno w tradycyjnych otworach samochodu, jak i w jego ruchomych częściach (takich, jak: drzwi, klapa bagażnika czy maska silnika). Dodatkowo dzięki najnowocześniejszym rozwiązaniom, taśma „Soft Edge" PLUS 50421 doskonale nadaje się do aplikowania w najnowszych modelach samochodów, gdzie szczeliny są wąskie i głębokie.

Koncern 3M udoskonalił najnowszą wersję taśmy „Soft Edge" PLUS 50421, co ułatwia maskowanie i umożliwia zakrywanie każdego rodzaju szczeliny. Stanowi to doskonałe zabezpieczenie przy lakierowaniu oraz naprawach wszystkich modeli samochodów. Lepiej niż dotychczas, piankowa taśma maskująca chroni przed kurzem i lakierem w trakcie naprawy. Dzięki uniwersalnej budowie (opatentowanej przez 3M), niezwykle szczelnie wypełnia ona otwory, co umożliwia bardzo dokładne odcięcie lakieru. Na taśmie została umieszczona warstwa kleju, która gwarantuje utrzymanie odpowiedniej odległości powłoki klejącej od linii cięcia lakieru.

Naprawa samochodów będzie profesjonalna na każdym etapie pracy, dzięki nowej konstrukcji taśmy „Soft Edge" PLUS 50421. Budowa taśmy jest dostosowana do najnowszych wymagań w systemie maskowania, co daje możliwość jej właściwego zamontowania nawet w przypadku paneli nadwozia konstruowanych według najnowszych technologii z „ciasnym pasowaniem".

Opakowanie zawiera jedną rolkę podzieloną na 7 pasków o długości 7m i szerokości 21mm. Taśmę „Soft Edge" PLUS 50421 można nabyć u dystrybutorów firmy 3M: http://dystrybutorzy.3m.pl/distributors.php?product=9

3M będąc uznanym liderem w dziedzinach badania i rozwoju, produkuje tysiące innowacyjnych produktów na potrzeby dziesiątek różnych rynków m.in. bezpieczeństwa i ochrony zdrowa. Kluczową siłą 3M jest zastosowanie więcej niż 40 odmiennych platform technologicznych - często w połączeniu - dzięki którym dostosowuje się do szerokiego zakresu potrzeb klienta. Przy sprzedaży wynoszącej 25 mld USD, 3M zatrudnia 79 000 osób na całym świecie i prowadzi działalność w ponad 60 krajach.

W celu uzyskania dodatkowych informacji, proszę odwiedzić stronę internetową: www.3m.com

3M Poland Sp. z o.o. jest filią koncernu Minnesota Mining and Manufacturing i została założona w Polsce w 1991 roku. Centrala mieści się w Kajetanach k/Warszawy, a biura regionalne w Gdańsku, Katowicach i Wrocławiu. 3M Poland ma zakłady produkcji medycznej i przemysłowej we Wrocławiu, Skomielnej i Janinowie. 3M Poland posiada w swojej ofercie ponad 10 000 produktów.
W celu uzyskania dodatkowych informacji, proszę odwiedzić stronę internetową: www.3m.pl

ap