Technologie » Komputery
W Zakładzie Mięsnym POLIWCZAK mają apetyt na digitalizację!
|  | 
| Zobacz więcej zdjęć » | 
ZM POLIWCZAK chce wykorzystać koniunkturę i inwestuje w zaawansowane technologie. Rodzinne przedsiębiorstwo z Mysłowic zdecydowało się wdrożyć system wspierający zarządzanie przedsiębiorstwem. Impuls EVO ma pomóc m.in. w integracji wszystkich działów oraz przyśpieszeniu produkcji.
Rośnie apatyt Polaków na mięso. Jeszcze w 2015 roku w Polsce przeciętny  obywatel zjadał ponad 60 kg mięsa, dziś jest to już ponad 70 kg. Prawie  1/3 konsumowanego mięsa stanowią wędliny, które najczęściej produkowane  są przez rodzinne firmy z sektora MŚP. Według danych Instytutu Biznesu  Rodzinnego (IBR) co trzecia rodzinna firma (32%) działa w branży  handlowej, do której zaliczany jest sektor mięsny. Siłę familijnych  przedsiębiorstw najlepiej widać po ich wkładzie w PKB kraju. Ponad 800  tysięcy rodzinnych firm wytwarza prawie 20% Produktu Krajowego Brutto  Polski, wynika z danych IBR. 
Czytaj całość artykułu tutaj: https://erp-view.pl/erp/28339-w-zakladzie-miesnym-poliwczak-maja-apetyt-na-digitalizacje.html
| Nadesłał:
            openmediagroup | 
 Jak projektować przestrzenie biurowe wspierające neuroróżnorodność?
						Jak projektować przestrzenie biurowe wspierające neuroróżnorodność?			 Sztuczna inteligencja zmienia pracę w terenie – AI na pierwszej linii
						Sztuczna inteligencja zmienia pracę w terenie – AI na pierwszej linii			
Komentarze (0)