Technologie » Internet

www.egb.pl w nowej odsłonie

Od połowy lipca br. internauci mogą korzystać z nowej wersji serwisu www firmy EGB Investments SA, działającej w branży windykacji należności i obrotu wierzytelnościami. Nowa strona to zmiany w sposobie komunikacji z rynkiem, uproszczona nawigacja oraz przeobrażenia w zakresie warstwy wizualnej.

Dotychczasowa witryna Spółki została gruntownie przebudowana pod względem funkcjonalności i grafiki. Kluczową zmianą jest wprowadzenie na stronie głównej punktów startowych, umożliwiających użytkownikom szybkie odnalezienie części serwisu zawierającej skierowane do nich treści.

Nowa, przejrzysta nawigacja sprzyja skutecznemu docieraniu z przekazem do odbiorców - klientów, dłużników oraz inwestorów.

Na decyzję o przebudowie złożyło się kilka istotnych czynników". -  tłumaczy Krzysztof Matela, prezes zarządu EGB Investments SA. - „W tym roku planujemy zadebiutować na rynku NewConnect, a to będzie się to wiązało z koniecznością wypełniania określonych obowiązków informacyjnych. Pomoże nam w tym zakładka „Relacje inwestorskie". Dzięki niej możliwe będzie informowanie rynku o wszystkich istotnych wydarzeniach, a także budowanie relacji z inwestorami, którzy zdecydowali się na nabycie akcji spółki".

W odświeżonym serwisie położono nacisk na nawiązanie dialogu z dłużnikami i stworzono specjalnie dla nich część poradnikową. „Chcemy, by byli świadomi tego, iż rozmowa, to najlepszy sposób, by w polubowny sposób rozwiązać kwestię swojego zadłużenia"  - mówi Krzysztof Matela. - „Myślimy także o naszych klientach - ofertę przedstawiliśmy na stronie w taki sposób, by była przejrzysta i stanowiła swoistego rodzaju przewodnik po działaniach o charakterze windykacyjnym."

Nowy layout nadaje portalowi lekkości i nowoczesności, a dobór barw i zdjęć buduje przyjazną atmosferę i wyzwala pozytywne emocje. Dzięki zastosowanym rozwiązaniom nawigacyjnym serwis jest czytelny i funkcjonalny, a przez to przyjazny dla użytkownika. Możliwa jest także jego bieżąca aktualizacja i rozbudowa o nowe działy.

www.egb.pl

EGB Investments SA