Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Z miłością do Agory

Nadchodzą Walentynki, coroczne święto zakochanych przypadające 14 lutego. Tego dnia Bytom będzie bardziej romantyczny niż stolica Francji w filmie „Zakochany Paryż”! W samym środku mroźnej zimy, Agora Bytom zaprasza na najgorętszą imprezę walentynkową. Agora, I Love You!

Początków walentynkowej tradycji upatrywać należy w starożytnym Rzymie, gdzie świętowano Luperkalia. Datę święta wyznaczono na 15 lutego - wtedy natura zaczynała budzić się do życia z zimowego snu. W Polsce Walentynki nie mają tak długiej historii, bo obchodzimy je dopiero od lat 90. Nie znaczy to jednak, że bawimy się mniej hucznie niż reszta świata. Udowodnimy to już we wtorek, 14 lutego od godz. 12.00 w Agorze Bytom. Właśnie wtedy największa galeria handlowa w Bytomiu stanie się nieoficjalną stolicą zakochanych. Pod hasłem „Z miłością do Agory" rozgrzejemy wszystkie pary, singli i singielki!

Cały dzień stanie pod znakiem konkursów prowadzonych przez Pana Serce. Zadaniami uczestników będzie m.in. zjedzenie piernika w kształcie serca bez użycia rąk, wyznanie miłości w największej liczbie języków, czy przygotowanie najlepszego deseru z podanych składników w jak najkrótszym czasie. Chętni wezmą także udział w „Jaka to melodia?" i konkursach na najpiękniejszy taniec oraz portret. Z kolei pary mogą sprawdzić się w zabawie „Ile o sobie wiemy?".

- W czasie Walentynek warto zrobić u nas duże zakupy i pod żadnym pozorem nie wyrzucać paragonu! - mówi Hanna Petters-Kaczmarska, marketing manager w Agorze Bytom. - Kilka razy w ciągu dnia prowadzący poda przez mikrofon pewną liczbę. Na klienta, który ma na paragonie najbardziej zbliżoną do niej kwotę, czeka atrakcyjna nagroda!

Walentynkowe popołudnie w Agorze Bytom to jednak nie tylko konkursy. Na terenie galerii dostaniemy gadżety od hostess-amorków, a na scenie odbywać się będą szybkie randki. Na czym polega ten niezwykle popularny na świecie „speed dating"? Wszyscy chętni mają 5 minut na rozmowę z każdym z uczestników. Dla osób, które dobiorą się w pary, bilety do kina Cinema City, bukiet kwiatów lub voucher na romantyczną kolację. Zawsze można skorzystać też z kursu tańca w wykonaniu śląskich par tanecznych. Czy może być lepszy dzień na naukę rumby albo cha chy? Obroty New York i Hand to Hand z pewnością zachwycą każdego, kto czuje rytm!

Na terenie Agory będą także ustawione stanowiska:

- Zmysłowe piękno, czyli makijaże na walentynkowy wieczór - kącik porad i wykonywania bezpłatnych makijaży dla kobiet

- Francuski pocałunek, czyli karykatury dla par - najlepszy pomysł na walentynkowy prezent

- Miłosne atelier ze specjalną scenografią, gdzie amorek wykona parom pamiątkowe zdjęcia

-  Przepowiednie wróżki, która odsłoni przed nami karty naszej, uczuciowej przyszłości

- Miłosne tatuaże z henny. Polecamy szczególnie serca, serduszka, strzały amora i miłosne wyznania!

Walentynkowy weekend „Z miłością do Agory" już 14 lutego (wtorek) od godz. 12.00 do 19.00. Wszystkie atrakcje bezpłatne.

Profitcomms