Motoryzacja » Samochody

Żabka na stacji paliw Viwa w Opolu już otwarta

W Opolu, w budynku lokalnej stacji paliw Viwa, został otwarty sklep Żabka. To druga placówka sieci tego typu przeznaczona nie tylko dla zmotoryzowanych klientów.

Prócz standardowej oferty produktowej Żabki, asortyment został dostosowany w taki sposób, aby klienci zmotoryzowani mogli kupić to, czego będąc w drodze czy podróży potrzebują. Nie zabrakło w niej pysznej kawy na wynos oraz znanych i lubianych ciepłych przekąsek z oferty gastronomicznej Żabka Café, a także produktów motoryzacyjnych. Klienci mogą także zapłacić w sklepie za zakupione paliwo.

Stacja paliw Viwa oferuje kompleksowe usługi, w tym tradycyjne tankowanie oraz wysokiej jakości myjnię ręczną i automatyczną. Uruchomienie w tej lokalizacji sklepu Żabka, której produkty i usługi są dobrze znane konsumentom, wnosi dodatkową wartość do oferty stacji.

Żabka na stacji paliw Viwa zlokalizowana jest w Opolu przy ul. Prószkowskiej 71. Sala sprzedaży sklepu liczy prawie 80 mkw. Obiekt zapewnia 16 miejsc parkingowych. Placówka będzie otwarta przez całą dobę, przez siedem dni w tygodniu.

- Cieszę się niezmiernie z otwarcia naszego sklepu. To duży krok dla nas wszystkich i jestem przekonany, że przyciągniemy tu wielu klientów, którzy docenią naszą unikalną ofertę. Jest to pierwszy sklep w takim formacie w naszej okolicy i jestem dumny, że mogłem przyczynić się do tego sukcesu. Chciałbym podziękować wszystkim pracownikom za ich ciężką pracę i zaangażowanie. Mam to szczęście mieć tak dobrze zgrany zespół! Wierzę, że razem osiągniemy wiele sukcesów! - mówi Tomasz Franczak, franczyzobiorca prowadzący Żabkę na stacji paliw Viwa w Opolu.

Żabka na stacjach paliw

Kolejny sklep Żabka na stacji paliw to efekt długotrwałego i złożonego projektu realizowanego przez departament ekspansji - dział nowych formatów - w ścisłej współpracy z pozostałymi departamentami firmy. Pierwsza, pilotażowa Żabka w podobnym formacie przeznaczonym dla zmotoryzowanym klientów została uruchomiona w listopadzie 2021 r. na stacji paliw Rakieta, zlokalizowanej w miejscowości Krosno k. Mosiny (woj. wielkopolskie). W 2024 r. sieć planuje otwierać kolejne sklepy na stacjach paliw, aby nie tylko oferować klientom dobrze znane produkty i usługi, ale też tworzyć wartość dodaną do formatu, jakim jest stacja paliw.

Agnieszka Krupska