Zdrowie » Ciało

Zasmakuj w amerykańskim stylu. Tydzień USA w Lidlu!

Sieć Lidl Polska ogłasza prawdziwy amerykański festiwal smaków, czyli Tydzień USA we wszystkich swoich sklepach. Klienci mogą liczyć m.in. na onion ringsy, prażoną cebulkę, pikle, donuty, lody o smaku masła orzechowego i nie tylko.

Chociaż Stany Zjednoczone Ameryki głęboką tradycją kulinarną nie mogą się pochwalić, to jednak do perfekcji opracowali receptury na słono-słodkie przekąski, kanapki, lody oraz dodatki i właśnie za to cenimy ich kuchnię. Aby przybliżyć klientom amerykańską kulturę jedzenia, Lidl Polska właśnie ogłasza Tydzień USA we wszystkich swoich sklepach od poniedziałku, 14.06 do wyczerpania zapasów.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

W ofercie sieci nie zabraknie produktów do przygotowania uwielbianych przez Amerykanów bajgli (MCENNEDY, różne rodzaje 3,99 zł/270 g/1 opak.), hot-dogów (MCENNEDY, bułki do hot-dogów 2,49 zł/250 g/4 szt./1 opak.) i hamburgerów (MCENNEDY, bułki do hamburgera 4 ziarna 2,99 zł/320 g/4 szt./1 opak.). Lidl proponuje m.in. ogórki w plastrach do hamburgerów (MCENNEDY, 4,99 zł/670 g/1 opak.), chrupiącą i aromatyczną prażoną cebulkę (MCENNEDY, 2,99 zł/150 g/1 opak.) oraz boczek wędzony z miodem (MCENNEDY, 9,99 zł/240 g/1 opak.).

Dla wielbicieli naleśników, w tym puszystych, amerykańskich pankejków, sieć Lidl przygotowała również niezbędne produkty jak np. syrop klonowy (MCENNEDY, 15,99 zł/250 ml/1 opak.)

Amerykanom zawdzięczamy również spopularyzowanie krążków cebulowych, które na stałe zagościły w menu restauracji i barów na całym świecie (MCENNEDY, 5,99 zł/450 g/1 opak.).

Innym produktem charakterystycznym dla USA jest masło orzechowe, bez którego nie obejdzie się żadne śniadanie ani przekąska (MCENNEDY, krem z orzeszków ziemnych 9,49 zł/454 g/1 opak.). Co więcej, produkt ten na tyle zasmakował klientom, że sieć Lidl wprowadziła także do swojej oferty lody o smaku masła orzechowego (GELATELLI, 9,99 zł/500 ml/1 opak.), które są bardzo popularne w ramach Tygodnia USA, ale i w stałej ofercie sieci.

W końcu Ameryka to także donuty, czyli pączki z dziurką, które również stały się symbolem tego kraju. Jest ich niezliczenie wiele pod względem smaków i dodatków. Lidl postawił m.in. na słodki donut confetti (1,49 zł/61 g/1 szt.), owocowy donut z nadzieniem jagodowym lub truskawkowym (1,79 zł/67 g/69 g/1 szt.) oraz donut z pokruszonymi ciasteczkami Oreo 2,39 zł/73 g/1 szt. Lidl proponuje także warkocz klonowy z orzechami pekan (1,99 zł/86 g/1 szt.).

Dla tych, którzy kochają serniki i preferują własne wypieki kuchnialidla.pl przygotowała przepis na sernik nowojorski (https://kuchnialidla.pl/cheesecake-new-york-z-orzechami-pekan). Jest to nowojorska klasyka w wydaniu Pawła Małeckiego! Sernik jest wyjątkowo delikatny i kremowy, na spodzie z herbatników.

 Cheesecake New York z orzechami pekan

 

Składniki

Spód z herbatników

    herbatniki – 150 g

    masło – 100 g

    cukier trzcinowy – 30 g

    orzechy pekan – 50 g

Masa serowa

    twaróg sernikowy – 750 g

    serek mascarpone – 250 g

    jaja, rozmiar L – 4 szt.

    śmietanka UHT 30% – 50 ml

    cukier puder – 250 g

    cytryna – 1 szt.

    laska wanilii – 1 szt.

    mąka ziemniaczana – 30 g

    mąka pszenna, typ 450 – 30 g

    sól morska – 2 szczypty 

Dodatkowo

    cukier puder do dekoracji

Krok 1: Przygotowujemy spód z herbatników

Herbatniki drobno kruszymy, a orzechy siekamy. Wsypujemy do miski, łączymy z cukrem i miękkim masłem. Dokładnie mieszamy i umieszczamy na dnie formy wysmarowanej masłem. Tak przygotowany spód wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na około 10-12 minut. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy.

Krok 2: Przygotowujemy masę serową

W dużej misce mieszamy twaróg sernikowy i serek mascarpone. Cukier puder łączymy z mąką ziemniaczaną i mąką pszenną. Dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy rózgą. Następnie stopniowo dodajemy jajka, śmietankę, sok z cytryny i otartą skórkę, nasionka laski wanilii oraz sól. Wszystko dokładnie mieszamy do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Gotową masę przelewamy do formy z wcześniej przygotowanym spodem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (na górze i na dole piekarnika umieszczamy blaszkę z wodą). Sernik pieczemy na środkowym poziomie między blachami z wodą przez 20 minut, następnie obniżamy temperaturę do 120°C i pieczemy jeszcze przez 60 minut. Sernik pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Krok 3: Sernik oprószamy cukrem pudrem. Wystudzony sernik wyciągamy z formy i oprószamy cukrem pudrem.

 

  



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Grzes33

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »