Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Zdrowa i kreatywna - kuchnia bez glutenu!

Zdrowa i kreatywna - kuchnia bez glutenu!
Zobacz więcej zdjęć »
Potrawy bezglutenowe to obecnie jedne z najpopularniejszych propozycji kulinarnych w stylu fit. Warto po nie sięgnąć, by poczuć się lekko i zdrowo, a także by urozmaicić klasyczne menu.

Jak przygotować pyszną sałatkę bezglutenową z kaszą jaglaną, podpowiada Adam Chrząstowski - ambasador marki Appetita.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Dania bezglutenowe to dla niektórych dietetyczna konieczność, dla innych – ciekawe rozwiązanie kulinarne                              i propozycja niecodziennego menu. Potrawy bez glutenu, czyli składnika występującego w większości zbóż, można przygotować w łatwy i szybki sposób. Oryginalne potrawy zaskoczą wyśmienitym smakiem i aromatem – wystarczy dodać do nich przyprawy i zioła Appetita.

Adam Chrząstowski – ambasador marki, poleca przepis na lekką i sycącą sałatkę z bezglutenową kaszą jaglaną.                   To idealna propozycja na pyszny i zdrowy lunch!  

 

Przepis Adama Chrząstowskiego na wiosenną sałatkę jaglaną

 

Składniki:

 

- 200g kaszy jaglanej

- 1 łyżeczka kurkumy

- 1 szalotka

- 1 ząbek czosnku

- 50 g cukinii

- 50g papryki czerwonej

- 1 laska selera naciowego

- 50g fenkułu

- ½ szklanki siekanej natki pietruszki

- 3 łyżki masła klarowanego

- 1 łyżeczka oleju sezamowego

- ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu czarnego

- 1 łyżeczka Imbiru mielonego Appetita

- ½ łyżeczki Kminku mielonego Appetita

- sól

 

Przygotowanie:

W rondlu na 1 łyżce masła zeszklij posiekany czosnek i szalotkę. Dodaj kurkumę i kaszę. Podpraż chwilę i zalej całość wodą tak, by kasza była 1,5 cm pod powierzchnią płynu. Zagotuj, a gdy kasza napęcznieje, przykryj rondel szczelnie i wstaw do piekarnika o temperaturze 120 st. C na 30 minut. Wyjmij kaszę, spulchnij ją widelcem i ostudź. Warzywa pokrój w kostkę i przypraw solą, pieprzem, imbirem i kminkiem. Obsmaż warzywa na rozgrzanym maśle. Ostudź, a następnie wymieszaj z kaszą, natką pietruszki i olejem sezamowym.

Smacznego!

 

 

Imbir mielony, Appetita, 20 g, cena: ok. 1,40 zł

Kminek mielony, 20 g, cena: ok. 1,40 zł

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Colian
http://colian.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »