Firma » Biura

ACTION rozszerzył ofertę o usługi serwisowe HP Care Pack dla notebooków

Z początkiem lutego br. oferta ACTION wzbogaciła się o pakiety rozszerzeń standardowych gwarancji do notebooków marki HP. Usługi HP Care Pack umożliwiają przedłużenie jak i rozszerzenie warunków standardowej gwarancji.

HP Care Pack dla notebooków to możliwość przedłużenia standardowej gwarancji, nawet do 5 lat oraz rozszerzenia warunków standardowej gwarancji o kilka opcji:

• reakcję w następny dzień roboczy,
  • naprawę w miejscu instalacji komputera,
  • ochronę w razie przypadkowych uszkodzeń.

Pakiet HP Care Pack jest dostępny wraz z notebookiem bądź osobno. Proces zakupu
i instalacji są wyjątkowo proste. Większość nowych pozycji w ofercie ACTION to produkty wirtualne. Klient otrzymuje pocztą elektroniczną odnośnik do strony WWW wraz z kodem aktywacyjnym i aktywuje usługę on-line. W przypadku wersji papierowych, klient otrzymuje kopertę, w której znajduje się adres strony WWW wraz z kodem aktywacyjnym. Aktywuje się w ten sam sposób jak w przypadku produktu wirtualnego.
Czynnikiem decydującym o wprowadzeniu szerszej oferty usług serwisowych HP Care Pack był rosnący na nie popyt. Szczególnie klientom kupującym modele biznesowe notebooków HP zależało na możliwości rozszerzenia gwarancji o reakcję w następnym dniu roboczym (NBD) oraz naprawę w miejscu instalacji. Takie rozszerzenie gwarancji może mieć decydujący wpływ na działanie przedsiębiorstwa i pomaga uniknąć nieplanowanych przestojów. W takiej sytuacji koszt poniesiony na zakup rozszerzenia jest niewspółmiernie niski w porównaniu do kosztów jakie ponosi przedsiębiorstwo w sytuacji gdy musi oddać swojego notebooka do serwisu na kilka dni - komentuje Tomasz Wańka, Business Unit Manager ACTION S.A.

Action S.A.