Firma » Reklama

AdTotal mobilny

Multimedialna, wieloekranowa sieć AdTotal (adtotal.pl), pozycjonowana w kategorii Premium, rozpoczęła sprzedaż kompleksowych rozwiązań reklamowych z zakresu mobilnego Internetu. Umożliwi to dotarcie z reklamą do znacznej części polskich użytkowników telefonów komórkowych.

Sieć AdTotal, sprzedając powierzchnię reklamową w serwisach internetowych i mobilnych, w telewizji Orange Sport i Orange Sport Info, jak też rozwiązania oraz aplikacje dla urządzeń przenośnych, dostarcza klientom optymalną, wielokanałową ofertę reklamową.

Dzięki umowom zawartym w ramach Grupy TP, AdTotal udostępnia powierzchnię reklamową w serwisach internetowych Orange (Orange Sport, Orange Music) oraz bramce internetowej Orange SMS. Serwisy Orange doskonale wpisują się w szerokie już portfolio AdTotal, poszerzając ofertę sieci o atrakcyjne witryny segmentu Premium. Współpraca partnerów dotyczy także rozwiązań mobilnych i obejmuje m.in. reklamę w portalu WAP Orange World. „Wraz z serwisem mobilnym Wirtualnej Polski, mini.wp.pl, oferta AdTotal jest jedną z najatrakcyjniejszych na rynku, zarówno pod względem kontentu, jak i dotarcia do liczby użytkowników. W Polsce jest już 5 milionów osób korzystających z Internetu mobilnego, a AdTotal na serwisach mobilnych umożliwia dotarcie z reklamą do ponad 1,5 miliona z nich." - mówi Szymon Szmigiel, Kierownik Sprzedaży Sieci AdTotal.

AdTotal jest siecią reklamową, która wychodzi poza przyjęty do tej pory standard. - dodaje Szmigiel - Oferta, obejmująca Internet, TV, panele LCD i mobile, pozwala na budowanie zaawansowanych rozwiązań komunikacji marketingowej i tworzenie dla klientów ofert cross-mediowych. Reklamodawca, wykorzystując atrakcyjne nośniki i kanały dostępne w sieci AdTotal, może otoczyć konsumenta jednym, spójnym komunikatem reklamowym w wielu mediach, takich jak Internet, telefon komórkowy czy telewizja. Budowanie ofert cross mediowych to właśnie główna przewaga sieci AdTotal."

W ofercie AdTotal znalazły się m.in. kanały mms oraz sms, emisja banerów reklamowych na stronach mobilnych Orange World i mini.wp.pl, sponsoring, kampanie w liniach tematycznych, takich jak: informacja, sport, biznes. Dodatkowo, AdTotal oferować będzie klientom mobilne aplikacje użytkowe i advergaming.

Zawarcie umowy z PTK Centertel pozwala sieci AdTotal oferować kompleksowe rozwiązania z zakresu mobilnego Internetu, zaczynając od tradycyjnej reklamy banerowej na stronach mobilnych, poprzez aplikacje użytkowe, po kanały sms i mms - mówi Michał Tober, Z-ca Dyrektora Pionu ds. Rozwoju Oferty Reklamowej - Naszym celem jest zdobycie pozycji lidera na rynku mobile advertising."

Na potrzeby współpracy z Grupą TP, Wirtualna Polska zawarła umowę z firmą AdInfuse, której platforma adserwerowa stosowana jest w całej sieci grupy Orange FT. W zakresie współpracy AdTotal dostarcza również własne rozwiązania adserwerowe, do obsługi kampanii reklamowych.

Wiecej o AdTotal

AdTotal - nazwę brandu oparto o ideę marketingu totalnego - to pozycjonowana w kategorii ekskluzywnej Premium, sieć sprzedaży Wirtualnej Polski. Zaletą sieci AdTotal jest całościowa, wieloekranowa (WWW, TV, mobile, LCD, wideo) oferta reklamowa.

AdTotal stanowi część Orange Advertising Network, paneuropejskiej struktury, która powstała dla realizacją strategii reklamowej koncernu. OAN ma na celu umożliwienie wykorzystania powierzchni reklamowych Orange (w Polsce m.in. telewizji Orange Sport, serwisu Orange Music) - i innych zrzeszonych wydawców - do celów reklamowych w krajach, w których OAN funkcjonuje. AdTotal reprezentuje Orange Advertising Network w Polsce, zaś OAN wykorzystuje zasoby AdTotal w celu budowy oferty dla kampanii paneuropejskich.

W swojej ofercie sieć AdTotal posiada:

• serwisy WWW - m.in. WP, TVP.PL, ViaMichelin.pl, Bloog.pl, LuxClub.pl, Pikeo.pl, DoCelu.pl, HityczyKity.pl, MP3.pl, Niewiarygodne.pl, AleFaceci.pl, AleModelki.pl, Bliscy.pl, DajOpis.pl, Naleniucha.pl, NoCoTy.pl, Pytamy.pl, TestWiedzy.pl, Wirtualni.pl, serwisy Orange (Orange Music, Orange SMS, Orange Sport), Wedkuje.pl, Dobroni.pl, Taaakaryba.com.pl, WhoseGame.com
  • mobile - wap.orange.pl, mini.wp.pl, m.tv.wp.pl, m.wp.tv, m.nocoty.pl, m.horoskop.pl, m.niewiarygodne.pl, m.film.wp.pl, m.kina.wp.pl, m.ekstraklasa.wp.pl, m.encyklopedia.wp.pl, m.muzyka.wp.pl, m.studio.wp.pl, m.bloog.pl, m.navipunkt.pl, m.czesio.wp.pl
  • TV - reklama telewizyjna i sponsoring na kanałach sportowych Orange Sport i Orange Sport Info
  • reklamę wideo w Internecie - In-Stream Video Ad w WP.tv; telewizji internetowej Wirtualnej Polski, w serwisie internetowym Telewizji Polskiej, TVP.pl, w serwisie internetowym OrangeSport.pl, OrangeMusic.pl.
  • panele LCD i bankomaty.

ap