Rozrywka i wypoczynek » Sport

Andreas Aigner w 23. Rajdzie Dolnośląskim na oponach YOKOHAMA

Andreas Aigner, zwycięzca Production Car Cup Rajdowych Mistrzostw Europy 2013, wystartuje w Polsce w 23. Rajdzie Dolnośląskim, który odbędzie się w dniach 17-19 października 2013 r. na trasach Kotliny Kłodzkiej. Aigner weźmie udział w wyścigu na oponach japońskiej marki YOKOHAMA.
Już w najbliższy weekend miłośnicy motosportu będą śledzić zmagania światowej klasy kierowców, podczas 23. Rajdu Dolnośląskiego. Wydarzenie, które odbędzie się w dniach 17-19 października 2013 r. w Polanicy Zdrój, zamyka tegoroczny sezon rajdowy. Wśród wielu znakomitych zawodników udział w rajdzie zapowiedział Andreas Aigner - kierowca zespołu Stohl Racing, który 13 października 2013 r. we włoskim San Remo, wywalczył zwycięstwo ERC Production Cup. Austriacki zawodnik przyjedzie do Polski na zaproszenie zespołu Dytko Sport i pokona trasę specjalnie przygotowanym prototypowym samochodem Peugeot 208, wyposażonym w opony marki YOKOHAMA.
Dla Andreasa Aignera sezon 2013 jest niezwykle udany. Po wygraniu dwóch odcinków specjalnych podczas ERC w Chorwacji, Aigner został wyróżniony Colin McRae ERC Flat Out Trophy - nagrodą przyznawaną za dobre osiągnięcia i ponadprzeciętną ambicję. Podczas chorwackiego etapu, austriacki kierowca jadący w deszczowych warunkach na oponach YOKOHAMA ADVAN A053, przez długi czas utrzymywał prowadzenie, ostatecznie zajmując drugą pozycję za Janem Kopeckým

„Wybrany przez Andiego model ADVAN A053 to opony zaprojektowane specjalnie dla samochodów rajdowych o dużej mocy, które wyróżnia doskonała przyczepność na luźnym podłożu"- wyjaśnia Tomoyuki Shibano z ITR S.A. firmy będącej oficjalnym dystrybutorem opon YOKOHAMA w Polsce. „Układ rowków i duże bloki bieżnika umożliwiają szybkie odprowadzenie wody i błota, a wzmocniona konstrukcja zapewnia stabilność i kontrolę pojazdu - stąd doskonałe osiągi podczas deszczowego etapu w Chorwacji i ostateczne przypieczętowanie zwycięstwa w ERC Production Cup w rajdzie w San Remo".

W miniony weekend 12-13 października 2013 r. w San Remo, Aigner - pilotowany przez swoją partnerkę Barbarę Watzl, w samochodzie Subaru Impreza R4 STI - ostatecznie zapewnił sobie zwycięstwo w Production Cup Rajdowych Mistrzostw Europy 2013. Jadący również na oponach YOKOHAMA japoński kierowca Toshi Arai zajmuje w klasyfikacji Production Cup czwarte miejsce.

Effective Public Relations