Gospodarka » Żywność
Bakalie HELIO
Zobacz więcej zdjęć » |
Są smaczne i zdrowe. Dodatkowo mogą stanowić samodzielną przekąskę, ale też być dodatkiem do posiłków. Warto, by znalazły się na codziennej liście zakupów i stanowiły ważną część diety. W zależności od wyboru, bakalie są źródłem ważnych witamin i minerałów.
W orzechach występują takie składniki odżywcze jak: witaminy z grupy B, żelazo, magnez, fosfor, miedź czy potas. Czy wiesz, że najlepszym źródłem selenu są orzechy brazylijskie?[1] Znajdziemy je również w ofercie produktów HELIO. Jak twierdzą eksperci z Instytutu Żywności i Żywienia: „orzechy (zwłaszcza włoskie), migdały, nasiona słonecznika czy dyni są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ich dodatek, nawet w niedużej ilości, do codziennej diety korzystnie wpływa na nasze zdrowie, zmniejszając zagrożenie chorobami sercowo - naczyniowymi czy nowotworami”[2].
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Dzięki odpowiedniemu doborowi witamin i składników mineralnych możemy zapobiegać niedoborom, które mogą pojawić się w naszym organizmie. Dlatego tak ważne jest włączenie do codziennej diety odpowiednich składników odżywczych. W ofercie HELIO znajdziemy najlepszej jakości bakalie i suszone owoce, które mogą w naturalny sposób pomóc zadbać
o odpowiednie ilości witamin i składników mineralnych w codziennym menu.
W jaki sposób? Wystarczy, że do śniadania dodasz garść ulubionych bakalii. Wymieszaj je
z jogurtem czy owsianka lub zrób pyszny sok z garścią np. suszonych daktyli. Obiad na słodko? Dodaj do niego orzechy HELIO. Sałatka? W tym przypadku bakalie sprawdzą się idealnie. Dodadzą potrawie charakterystycznego smaku i sprawią, że każde danie będzie jeszcze bardziej aromatyczne. Zadbaj o swoją codzienną dietę i zmień swoje nawyki na lepsze! Wystarczy,
że zaczniesz od małych kroków w drodze o lepsze zdrowie.
[1]. „Potencjał zdrowotny orzechów”, dr Beata Sińska, Zakład Żywienia Człowieka
[2]. Piramida zdrowego żywienia i aktywności fizycznej, Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła, Warszawa 2016.
Nadesłał:
marta.skibinska@efektpr.pl
|
Komentarze (0)