Firma » Reklama

Bluerank dla Mascus.ru

Agencja SEM - Bluerank realizuje rosyjską kampanię linków sponsorowanych dla światowej giełdy maszyn online – Mascus. Działania reklamowe prowadzone są w Google.ru oraz wyszukiwarce Yandex.

W ramach szerokiej współpracy z – obecną na całym świecie - firmą Mascus (giełda maszyn online), agencja Bluerank realizuje rosyjską kampanię PPC promującą wśród runautów portal www.Mascus.ru.

Odpowiadamy za realizację tego projektu od A do Z – mówi Karolina Rosińska z Bluerank. Przeprowadziliśmy analizę słów kluczowych, opracowaliśmy konfigurację kampanii, przygotowaliśmy teksty reklamowe i optymalizację działań.

Kampania prowadzona jest od początku listopada ubiegłego roku w wyszukiwarkach Yandex i Google.ru. Wszystkie reklamy (wyświetlane w sieciach kontekstowych oraz wynikach wyszukiwania) przygotowano w języku rosyjskim.  Wedle wstępnych założeń kampanii, ruch w serwisie Mascus.ru miał się zwiększyć w ciągu miesiąca o ok. 6 tys. wejść z linków sponsorowanych. Dzięki odpowiedniej optymalizacji działań i obniżeniu kosztu kliknięcia, dziś już wiadomo, że udało się tę liczbę zwiększyć do ok. 8 tys. wejść. Bluerank i Mascus współpracują już od dwóch lat. Agencja oferuje firmie doradztwo strategiczne w zakresie SEM w kilkudziesięciu krajach na świecie. W Polsce odpowiada za działania SEO dla www.Mascus.pl, w Rosji za kampanię PPC dla www.Mascus.ru, w USA natomiast już wkrótce realizować będzie optymalizację i pozycjonowanie serwisu www.Mascus.com.

Bluerank Sp z o.o. - agencja search engine marketing. Partner czołowych polskich agencji interaktywnych i domów mediowych, specjalizujący się w marketingu wyszukiwarek internetowych w Polsce i na świecie. Realizator międzynarodowych projektów z zakresu search engine optimization, a także kampanii SEM na rynku polskim. Członek Interactive Advertising Bureau, międzynarodowego stowarzyszenia zrzeszającego firmy, które wypracowują standardy biznesowego i reklamowego wykorzystania Internetu, oraz SEMPO – światowej organizacji firm i specjalistów związanych z search engine marketing. Certyfikowany konsultant Google w zakresie Google Adwords (Google Adwords Qualified Company.) oraz Google Analytics (Google Analytics Authorized Consultant).

Bluerank - agencja search engine marketing