Firma » Biznes

CBRE wygrała globalny kontrakt na doradztwo firmie Shell w zakresie nieruchomości

Firma CBRE informuje, że przedłużyła i rozszerzyła kontrakt z Royal Dutch Shell Plc. CBRE będzie zarządzać portfelem nieruchomości firmy w 22 krajach na czterech kontynentach.

W ramach umowy, Dział Obsługi Klientów Korporacyjnych CBRE będzie świadczyć usługi zarządzania transakcjami, administrowania umowami najmu oraz doradztwa w zakresie nieruchomości obejmujących ponad 9 000 obiektów.

CBRE zarządza portfelem nieruchomości Shell w Europie od 2010 roku, a zakres usług w nowej globalnej umowie został rozszerzony o ponad 3 000 nieruchomości w Azji, Pacyfiku, USA, Kanadzie oraz RPA.

Mark Caskey, Dyrektor działu obsługi klientów korporacyjnych w CBRE na Europę, Środkowy Wschód i Afrykę, komentuje:

“Firma Shell jest od wielu lat Klientem CBRE w Europie. Jesteśmy dumni nie tylko z przedłużenia kontraktu, ale również z rozszerzenia naszej współpracy o region Azji, Afryki i Ameryki Północnej. Nasi eksperci z oddziałów obsługujących sektor naftowy i motoryzacyjny zapewnią firmie Shell najwyższej jakości usługi dzięki globalnej platformie oraz specjalnym narzędziom i technologiom dedykowanym naszemu Klientowi.”

Aneta Mandziuk