Gospodarka » Przemysł

Ceramika Tubądzin II w Ozorkowie „Gazelą Biznesu 2016”

Zakład produkcyjny Grupy Tubądzin w Ozorkowie znalazł się w rankingu najdynamiczniej rozwijających się przedsiębiorstw. Wyróżnienie zostało wręczone 22 lutego 2017 r. podczas regionalnej gali XVII edycji „Gazel Biznesu”, która odbyła się w Łodzi.

Fabryka w Ozorkowie to jeden z trzech zakładów produkcyjnych Grupy Tubądzin. Została uruchomiona w 2000 r. i od 17. lat wytwarza płytki ceramiczne o niepowtarzalnym designie, cieszące się uznaniem zarówno polskich, jak i zagranicznych klientów.

„Gazele Biznesu" to ranking najdynamiczniej rozwijających się małych i średnich firm. Aby znaleźć się w zestawieniu, firma przez trzy lata poprzedzające ranking musi zwiększać obroty i osiągać zyski.

Ceramika Tubądzin II w Ozorkowie w badanym okresie uzyskała dynamikę przychodów na poziomie 120%. Autorem rankingu i firmą odpowiedzialną za weryfikację danych finansowych zgłoszonych przedsiębiorstw jest wywiadownia gospodarcza Coface Poland. Zestawienie jest opracowywane na zlecenie „Pulsu Biznesu" i publikowane na łamach dziennika ekonomicznego, począwszy od 2000 r.

Dyplom potwierdzający przynależność do elitarnego klubu „Gazel Biznesu" odebrał Piotr Popłonikowski, Marketing Manager Grupy Tubądzin. Firma otrzymała to prestiżowe wyróżnienie już kolejny raz.

38PR