Firma » Biznes

Co Bolek i Lolek robili w Google

Relacja z konferencji Google Polska i prezentacji nowego produktu - mapy.google.pl, która odbyła się 12 marca br. w Warszawie.

Bohaterowie jednej z naszych najpopularniejszych kreskówek zostali docenieni przez Google ;) i umieszczeni w prezentacji nowego na polskim rynku produktu mapy.google.pl, który wczoraj miał swoją oficjalną premierę… Ale po kolei…

Agencja Bluerank i inni przedstawiciele branży (w sumie około kilkudziesięciu osób) zostali zaproszeni przez Google Polska na specjalnie przygotowaną prezentację, podczas której Giorgio Scherl - Google Maps Product Manager, pokazał polską wersję Google Maps.

Spotkanie było sympatyczne i… w stylu Google :) Na dzień dobry otrzymaliśmy prezenty - tak pożądane przez wielu oryginalne gadżety z najsłynniejszym logiem na świecie ;) Siedzieliśmy na sześciennych kolorowych pufach, które wygladały jak wielkie klocki rozrzucone po sali. Głowny prelegent miły, otwarty i kompetentny oraz… 'przesiąknięty' googlową ideologią niesienia pomocy światu i ułatwiania wszystkim wszystkiego ;) ale można mu to wybaczyć. Prezentacja była bowiem ciekawa, rzeczowa i praktyczna, a PR’u było w niej tyle, ile trzeba.

O czym opowiadał Giorgio i co takiego fajnego jest w nowym produkcie?

Do lektury pełnej wersji relacji zapraszamy na stronę

Bluerank - agencja search engine marketing