Technologie » Komputery

Commvault upraszcza i automatyzuje ochronę chmury dla korporacyjnych obciążeń Kubernetes

Commvault, światowy lider w dziedzinie zarządzania danymi w środowiskach lokalnych, chmurowych i SaaS, poinformował o rozszerzeniu ochrony dla obciążeń Kubernetes, obejmującej w pełni zautomatyzowane zarządzanie, replikację, migrację i rozszerzenia zabezpieczeń w całej swojej ofercie rozwiązań.

Nowe funkcje, udostępnione w ramach ofert Commvault Complete™ Data Protection i Metallic®, zapewniają klientom proste zarządzanie i ochronę klasy korporacyjnej dla hybrydowych środowisk wielochmurowych.

Przedsiębiorstwa coraz częściej wdrażają technologię Kubernetes, aby modernizować swoje środowiska i przyspieszyć migrację aplikacji do chmury. Według firmy Gartner do 2025 r. 85% globalnych przedsiębiorstw będzie uruchamiać skonteneryzowane aplikacje w środowiskach produkcyjnych .

Dzięki włączeniu zabezpieczeń środowisk Kubernetes do swojej oferty Commvault umożliwia przedsiębiorstwom wprowadzanie innowacji. Najnowsze rozszerzenia ochrony danych w środowiskach Kubernetes obejmują:

• kompletną ochronę chmury oraz możliwość odzyskiwania danych dla całego środowiska Kubernetes, w tym pełne klastry, przestrzenie nazw, zabezpieczenie ETCD i certyfikatów SSL;
  • szybsze i prostsze testowanie oraz obsługa zdarzeń w ramach cyklu eksploatacji dzięki bezproblemowej migracji aplikacji Kubernetes między klastrami, dystrybucjami, wersjami i pamięcią masową;
  • efektywne kosztowo procedury Disaster Recovery dzięki zastąpieniu uruchamiania newralgicznych aplikacji poza siedzibą firmy odzyskiwaniem aplikacji na żądanie – bez konieczności wykorzystania infrastruktury uruchamianej na długi okres.

„Ujednolicona platforma Commvault pozwala nam prewencyjnie monitorować i oceniać ryzyko, neutralizować zagrożenia cybernetyczne dla działalności biznesowej oraz chronić wszystkie obciążenia, w tym Kubernetes, w środowiskach wielochmurowych. Zmniejsza to nasze nakłady kapitałowe nawet o 40% w porównaniu z poprzednimi rozwiązaniami” — mówi Bruno Bianchini, dyrektor ds. infrastruktury i usług technicznych, dział globalnych rozwiązań cyfrowych, ENEL. „Firma Commvault dostarczyła nam najbardziej efektywne rozwiązanie wspierające naszą strategię rozwoju i umożliwiające dalszą transformację cyfrowej bez negatywnego wpływu na produktywność i jakość obsługi klienta”.

Oferta Metallic firmy Commvault została także wyróżniona tytułami „Leader” i „Outperformer” w raporcie „GigaOm 2022 Radar for Kubernetes Data Protection”. Jest to jedyne rozwiązanie do zarządzania danymi oferowane w formie usługi (ang. Data Management as a Service, DMaaS), które jest zgodne ze standardem FedRAMP Ready High i wypełnia krytyczną lukę na rynku. W ramach współpracy z NetApp Commvault dostarcza rozwiązanie Metallic Government Cloud, które zapewnia bardzo potrzebną ochronę danych Kubernetes dla agencji federalnych i rządowych.

„Jestem naprawdę podekscytowany tym, że Commvault wprowadza światowej klasy rozwiązania do zarządzania danymi w środowiskach Kubernetes” — mówi Nigel Poulton, autor, trener i propagator technologii Kubernetes. „Mając duże doświadczenie w tym obszarze, niezmiernie cieszę się, że wieloletni liderzy branży traktują go poważnie. Jest to niezbędne w sektorach takich jak bankowość i opieka zdrowotna, w których zanim przedsiębiorstwa będą mogły wdrożyć jakiekolwiek nowe obciążenia, muszą zaimplementować pełny wachlarz zabezpieczeń”.

Aby dowiedzieć się więcej o ofercie Commvault w zakresie Kubernetes, zarejestruj się na konferencję Commvault Connections, podczas której Nigel Poulton poprowadzi sesję pt. „Is Kubernetes Cloud-Native Data Protection the Next Frontier?” (Czy ochrona danych Kubernetes w chmurze to kolejny krok naprzód?).

O firmie Commvault
Commvault (NASDAQ: CVLT) jest globalnym liderem w dziedzinie zarządzania danymi. Nasze inteligentne usługi danych pomagają organizacjom dokonywać niesamowitych rzeczy z wykorzystaniem danych, przekształcając sposób, w jaki są one chronione, przechowywane i wykorzystywane. Zapewniamy prostą i zunifikowaną platformę zarządzania danymi, która obejmuje wszystkie dane firmy – niezależnie od tego, gdzie są one przechowywane (lokalnie, hybrydowo, czy w środowiskach wielochmurowych), a także od starszych po nowoczesne obciążenia. Rozwiązania firmy Commvault są dostępne za pośrednictwem dowolnej kombinacji opcji subskrypcji oprogramowania, zintegrowanych urządzeń, zarządzania przez partnerów i usług Software-as-a-Service za pośrednictwem naszego portfolio Metallic. W ciągu 25 lat z usług Commvault skorzystało ponad 100 000 klientów, aby zapewnić sobie bezpieczeństwo, zdolność oceny i gotowość do wspierania rozwoju firmy. Dowiedz się więcej pod adresem www.Commvault.com lub obserwuj @Commvault.

SIGMA International (Poland)
http://