Dom » Budownictwo

CONICA w Strukturach BASF Polska

Z dniem 1 stycznia 2012 pion nawierzchni sportowych firmy CONICA w Polsce został formalnie włączony w struktury spółki BASF Polska Sp. z o.o.

W celu dalszego umocnienia relacji handlowych, zwracamy Państwa uwagę na istotną restrukturyzację naszej firmy na polskim rynku.
Ponieważ CONICA już obecnie stanowi silną markę firmy BASF, największego przedsiębiorstwa chemicznego na świecie, w celu promowania naszej marki oraz ulepszenia sposobu zarządzania współpracą z klientami na terenie całego świata, będzie odtąd korzystać z ogólnokrajowych kanałów sprzedaży firmy BASF.
Z dniem 1 stycznia 2012 pion nawierzchni sportowych firmy CONICA w Polsce został formalnie włączony do spółki BASF Polska Sp. z.o.o. z siedzibą w Warszawie. W tym nowym podmiocie obowiązki Sports Flooring Manager w Polsce przyjął na siebie Pan Kazimierz Janczarek, który pozostanie osobą odpowiedzialną za bezpośrednie kontakty z Państwem.
To nowe podejście zaowocuje istotnymi korzyściami w zakresie dalszej współpracy Państwa z firmami BASF/ CONICA:
    Dzięki zwiększeniu ilości wykwalifikowanego personelu krajowego i lokalnego, będziemy mieli możliwość aktywnego rozwoju rynku w zakresie planowanych projektów i dzięki temu rozszerzenia popytu na systemy i produkty CONIPUR.
    Profesjonalny personel działu sprzedaży firmy BASF jest do dyspozycji w Polsce w zakresie konsultacji i wsparcia technicznego. Zapewni to jego ciągłą dostępność dla Klientów i możliwość szybkiego załatwiania Waszych spraw.
Dodatkowo, doświadczony dział sprzedaży BASF/ CONICA z siedzibą w Szwajcarii będzie w dalszym ciągu służył wspraciem.

Zamówienia na nasze produkty będą przyjmowane bezpośrednio w krajowym Centrum Obsługi Klienta BASF w Polsce, które będzie się zajmować procesami realizacji zamówień, dostaw i fakturowania. Zapewni to Klientom oszczędność czasu i pieniędzy.

Duża część z asortymentu CONICA/BASF będzie wkrótce składowana bezpośrednio w Polsce. Dzięki

temu czas od złożenia zamówienia do dostawy ulegnie znacznemu skróceniu.

Jesteśmy przekonani, że ta restrukturyzacja będzie stanowić idealne połączenie naszej olbrzymiej wiedzy w dziedzinie nawierzchni sportowych z silnym wsparciem ze strony wiodącego przedsiębiorstwa chemicznego na świecie, posiadającego gęstą sieć sprzedaży i obsługi klienta na poziomie zarówno ogólnokrajowym, jak i lokalnym.

BASF Polska Sp.z o.o