Motoryzacja » Samochody
Czy w trakcie podróży kamperem można gotować?
Zobacz więcej zdjęć » |
Spędzanie wakacji w kamperze cieszy się coraz większą popularnością. Fakt ten nie dziwi, bowiem pozwala na większą swobodę w wyborze miejsc docelowych i oferuje wolność, o którą trudno w hotelowych pokojach. Nowoczesne kampingi bez problemu można znaleźć także w ustronnych i przepięknych miejscach, a dobrze wyposażone kuchnie w kamperach umożliwiają przygotowanie lokalnych potraw bez konieczności poszukiwania polecanych miejsc w przewodnikach.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Gotowanie w kamperze – czy jest bezpieczne?
Nowoczesne kampery są prawie jak domy – można w nich swobodnie wziąć prysznic, wyspać się na wygodnym łóżku, a nawet przygotować pyszny posiłek. Jednak podczas gotowania bardzo ważne jest, aby zachować szczególną ostrożność. Warto pamiętać, że z kuchni w kamperze można korzystać tylko i wyłącznie na postoju. Co więcej, otwarty płomień kuchenek gazowych może przyczynić się do pożaru. Dlatego też bardzo ważne jest zastosowanie w kamperach właściwego sprzętu. Świetnym rozwiązaniem są kuchenki gazowe dedykowane jachtom oraz kamperom – ceramiczne płyty gazowe, w których żarnik jest dodatkowo osłonięty, znacznie zwiększając bezpieczeństwo oraz komfort użytkowania.
- Kuchnie gazowe do kampera pokryte szybą ceramiczną są nie tylko bezpieczne, ale przede wszystkim łatwe w użytkowaniu. Stanowią bezproblemowe w czyszczeniu rozwiązanie, bowiem gładką płytę wystarczy po prostu przetrzeć po ostygnięciu. Dzięki temu, rozlane mleko czy tłuszcz szybko zniknie z kuchenki i łatwo zachowamy porządek w kamperze – mówi Stanisław Szyling, ekspert marki DYNACOOK.
Minimalistyczna, ale też i sprawna kuchnia pozwala podczas wakacji cieszyć się nie tylko przepięknymi krajobrazami, ale również i lokalnymi aromatami. Zakupione na targach świeże produkty z łatwością można przyrządzić na aromatyczną kolację dopasowując ją do upodobań całej rodziny.
Kuchnia w kamperze – dla kogo?
Własną kuchnię w kamperze docenią wszyscy – nawet ci, którzy w podróży lubią korzystać z restauracji. Jak wyjaśnia ekspert marki DYNACOOK, płyta gazowa w kamperze jest odpowiednim rozwiązaniem dla szerokiego spektrum podróżników o różnych preferencjach, stylach podróżowania i potrzebach kulinarnych. Sprawdzi się ona u osób, które cenią sobie niezależność i spontaniczność w podróżach, pozwalając im na przygotowanie posiłków w dowolnym miejscu, niezależnie od dostępności restauracji czy infrastruktury. Co więcej, będzie także odpowiednia dla podróżników z alergiami, nietolerancjami lub wybranymi dietami (np. wegetarianie lub weganie), tym samym dając im pełną kontrolę nad tym, co jedzą. Mogą przygotowywać posiłki, które spełniają ich indywidualne potrzeby żywieniowe:
- Kamper z płytą gazową jest również doskonałym wyborem dla rodzin podróżujących z dziećmi. Pozwala na wygodne przygotowywanie śniadań, obiadów i kolacji, co może być bardziej praktyczne i oszczędne w porównaniu z jedzeniem w restauracjach z małymi dziećmi. Świetnie sprawdzi się także w przypadku osób podróżujących z ograniczonym budżetem, gdyż korzystanie z płyty gazowej w kamperze pozwoli zaoszczędzić na kosztach związanych z jedzeniem w restauracjach. Nie zapominajmy o podróżnikach eksplorujących odległe miejsca - w wielu odległych miejscach lub w górach, gdzie infrastruktura gastronomiczna może być ograniczona, kamper z płytą gazową pozwoli na samodzielne przygotowywanie posiłków.
Płyta gazowa bez płomieni DYNACOOK dedykowana kamperom to niewielki dodatek, który pozwala na większą swobodę w podróży, ale też i na podróże kulinarne. Płyty ceramiczne w technologii gaz pod szkłem, dostosowane do potrzeb i możliwości kamperów, spełniają oczekiwania wszystkich miłośników tego typu spędzania wolnego czasu.
Komentarze (0)