Firma » Biznes

Do listy najemców Fashion Outlet Kraków dołącza sklep z modą męską marki Vestus

Pod tą marką sprzedawana jest elegancka odzież dla mężczyzn. Jej wzornictwo i stylistyka inspirowane są światowymi trendami mody. Zgodnie z podpisaną umową Vestus zajmie 138 m2.

- To kolejny najemca, który w Fashion Outlet Kraków sprzedawał będzie odzież męską z rabatami od 30 do 70%. Wcześniej podpisaliśmy umowy z innymi najemcami z tej kategorii m.in. Pierre Cardin, Lavard, Kubenz i Borgio. Pamiętamy oczywiście także o innych segmentach rynku zapraszając do współpracy marki, które są wobec siebie komplementarne. Wcześniej kontraktowaliśmy dostawców mody dla kobiet np. Elisabetta Franchi, Pinko, Onyxx czy Samanta. Nie zapominamy też o bardzo popularnej w Polsce odzieży casual. Ten styl będą u nas reprezentować m.in. Only, Cross Jeans, czy Lee Cooper. Starannie planujemy tzw. tenant mix - mówi Dawid Rutkowski, Asset & Development Manager w PRÔM PEAKSIDE ROS Outlet Management.

***

- Fashion Outlet Kraków, to wg nas najlepsza lokalizacja do sprzedaży wysokiej jakości mody dla mężczyzn. Zarówno szeroka oferta sklepów z różnorodną modą, jak i rozbudowana część rozrywkowo-rekreacyjna obiektu mają ogromny potencjał, aby regularnie przyciągać do outletu wielu klientów. Doceniamy też doświadczenie zarządzających obiektem w kreowaniu przestrzeni, w której chce się spędzać czas i robić zakupy – mówi Adam Florek, przedstawiciel Vestus.

Wśród najemców Fashion Outlet Kraków są już zarówno marki premium, casual jak i reprezentujące kategorię sport i lifestyle czy wyposażenie wnętrz. W obiekcie rozbudowany zostanie też komponent rozrywkowy obejmujący kino, klub fitness i kręgielnię oraz szeroką ofertę gastronomiczną w stylistyce premium. Wśród najemców Fashion Outlet Kraków są już między innymi: 4F, Reebok, Adidas, Elisabetta Franchi, Pinko, Onyxx, Kubenz, Lavard, Lee Cooper, Pierre Cardin, Borgio, Tefal Home&Cook, Only, Cross Jeans, Lee Cooper, Samanta, Thai Express, Olimp, Companeros, Cinema City, Fitness Platinium, Pink Bowling oraz McDonald’s.

VESTUS to marka odzieży męskiej stworzona przez firmę z ponaddwudziestoletnim doświadczeniem w branży. Szczyci się wrażliwością i otwartością na potrzeby klienta. Nie zapomina o klasycznych walorach stroju męskiego oferując równocześnie wzornictwo i stylistykę inspirowaną światowymi trendami mody. Cechuje ją dbałość o najdrobniejsze szczegóły wyrobów, aby mogły stawać się wizytówką osobowości i stylu każdego klienta.

Obraz zawierający obiekt  Opis wygenerowany automatycznie Obraz zawierający obiekt  Opis wygenerowany automatycznie

PRÔM PEAKSIDE ROS Outlet Management

PRÔM PEAKSIDE ROS Outlet Management jest operatorem centrów outlet. Centra zarządzane przez PRÔM to:

Designer Outlet Warszawa                          https://www.designeroutletwarszawa.pl/

Designer Outlet Sosnowiec                         https://www.designeroutletsosnowiec.pl/

Designer Outlet Gdańsk                               https://www.designeroutletgdansk.pl/

Fashion Outlet Kraków (w budowie)      https://www.fashionoutletkrakow.com/pl-home

PRÔM jest spółką joint venture PEAKSIDE CAPITAL i ROS Retail Outlet Shopping.

www.prom-management.com

PEAKSIDE CAPITAL koncentruje się na nabywaniu nieruchomości, które oferują możliwości tworzenia wartości poprzez aktywne zarządzanie. Peakside Capital jest aktywny we wszystkich sektorach rynku nieruchomości, głównie w Niemczech i Europie Środkowo-Wschodniej („CEE“). Peakside Capital odpowiada za identyfikację i przeprowadzanie transakcji inwestycyjnych oraz świadczy usługi zarządzania aktywami dla wybranych inwestorów i zarządzania funduszami inwestycyjnymi. Peakside Capital stanowi obecnie zespół 35 pracowników, którzy pracują razem z powodzeniem od wielu lat inwestując w różnorodne struktury, począwszy od bezpośrednich pojedynczych aktywów, przez portfele dłużne i prywatne inwestycje kapitałowe w spółki nieruchomościowe. Obecnie Peakside Capital zarządza inwestycjami w 8 krajach, o wartości aktywów brutto około 1,8 mld Euro.

www.peakside.com

ROS Retail Outlet Shopping z siedzibą w Wiedniu i podmiotami zależnymi w Rzymie i Paryżu, zajmuje się niezależnym doradztwem na rynku nieruchomości dla handlu detalicznego oraz zarządza centrami handlowymi, specjalizując się w outletach designerskich i innowacyjnych koncepcjach outletowych w Europie Środkowej. Założyciele, Thomas Reichenauer i Gerhard Graf, posiadają ponad 20-letnie doświadczenie na rynku outletów w Europie.

Portfolio ROS Retail Outlet Shopping obejmuje: Designer Outlet Soltau, Designer Outlet Algarve, Designer Outlet Croatia, City Outlet Geislingen, Brugnato 5Terre Outlet Village, Barilla Center Parma, Premier Outlet Budapest oraz nowe projekty, takie jak Designer Outlet Zaragoza, City Outlet Wuppertal, oraz Fashion Outlet Kraków.

www.ros-management.com

brandscope