Gospodarka » Chemia

Dr. Beckmann – niezawodna pomoc w konserwacji pralek domowych

Przy wyborze sprzętu piorącego coraz większą popularnością cieszą się małe pralki, które są bardziej ekonomiczne. Coraz częściej też Polacy wybierają ubrania, w tym swetry i kurtki, które można prać w wodzie, bez konieczności korzystania z pralni chemicznej.

Niemalże każda rodzina w Polsce korzysta z pralki co najmniej raz w tygodniu. Ale wysoka jakość prania zależy m.in. od właściwej konserwacji tych urządzeń. Jedynie marka Dr. Beckmann oferuje specjalistyczne produkty: Środek czyszczący do pralek oraz nowość na rynku – Proszek czyszczący do pralek.

Dr. Beckmann Środek czyszczący do pralek w charakterystycznej granatowej butelce, nie tylko usuwa osad z kamienia, ale również resztki brudu, tkanin i środków do prania. Odświeża i usuwa nieprzyjemne zapachy np. stęchlizny. Pozostawia urządzenie czystym oraz zapobiega ponownemu osadzaniu się kamienia. Chroni metalowe elementy przed korozją.

Opakowanie o pojemności 250 ml wystarcza na jedną aplikację. Należy stosować na pustą pralkę, wlewając zawartość opakowania do dozownika, a następnie wybierając dowolny program prania. Trzeba również pamiętać, by niewielką ilością płynu umyć gumowy kołnierz pralki oraz dozownik na środki piorące.

Nowością na rynku jest Dr. Beckmann Proszek czyszczący do pralek marki, dostępny od września 2011 roku. Dzięki niemu zarówno bęben pralki, jak i rury, grzejnik czy inne trudno dostępne miejsca zostaną gruntownie oczyszczone z kamienia, osadów środków piorących oraz brudu. Zawiera m.in. związki wybielające na bazie tlenu oraz limonkową kompozycję zapachową, która sprawia, że po zakończeniu czyszczenia pralka pachnie świeżością. Szczególnie w niskich temperaturach mogą tworzyć się nieprzyjemne zapachy a wilgoć w bębnie sprzyja rozwojowi mikroorganizmów. Dlatego tak ważne jest regularne czyszczenie pralki.

Opakowanie 250 g wystarcza na jedną aplikację. Należy stosować na pustą pralkę, wsypując zawartość opakowania do dozownika, a następnie wybierając dowolny program prania.

Regularne stosowanie preparatów podnosi efektywność korzystania z pralek tj. pranie jest czystsze, a urządzenie zużywa mniej wody i energii elektrycznej.

Kalitero Sp. z o.o.