Firma » Biznes

Enigma zaprasza do Kielc

Enigma SOI weźmie udział w XIX Międzynarodowym Salonie Przemysłu Obronnego MSPO w Kielcach.

Firma Enigma Systemy Ochrony Informacji weźmie udział w XIX Międzynarodowym Salonie Przemysłu Obronnego MSPO w dniach 5-8 września 2011r. Podczas czterodniowych najważniejszych targów obronności w tej części Europy, Enigma SOI zaprezentuje szeroką gamę rozwiązań służących do zabezpieczania informacji przetwarzanych w rozległych systemach informatycznych.

Wystawiane na MSPO urządzenia i oprogramowanie Enigmy wyróżniają się na tle innych posiadaniem certyfikatów Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego i Służby Kontrwywiadu Wojskowego. Cechą szczególną prezentowanych rozwiązań jest  wykorzystanie przez nie Narodowych Algorytmów Szyfrujących. Dzięki temu rozwiązania te pracują w wielu instytucjach i agendach rządowych chroniąc informacje wrażliwe, oraz  umożliwiając ich szybką i bezpieczną wymianę, pomiędzy rozproszonymi geograficznie użytkownikami.

Na stoisku nr 27, w hali G prezentowane będą m.in. szyfratory IP, w wersjach cywilnych oraz wojskowych, oraz w wykonaniu specjalnym, dedykowanym do  montażu w wozach bojowych. Ponadto, zwiedzający będą mogli zapoznać się z rozwiązaniami bezpiecznego notebooka, elektronicznej kancelarii tajnej czy systemu uwierzytelnienia wykorzystującego mechanizmy podpisu elektronicznego.

Wśród prezentowanych urządzeń i oprogramowania będą m.in. modelowa, bezpieczna sieć łączności niejawnej w wojskowych systemach teleinformatycznych wykorzystująca Narodowe Algorytmy Szyfrujące składająca się m.in. z:
* urządzeń kryptograficznych CompCrypt do ochrony informacji niejawnych o klauzuli POUFNE / NATO CONFIDENTIAL / CONFIDENTIEL EU;
* systemu Centaur i PEM-Heart, .
Wszystkich zainteresowanych najnowszymi rozwiązaniami w dziedzinie ochrony informacji zapraszamy serdecznie w dniach 5-8 września do odwiedzenia stoiska nr 27 Enigmy SOI  mieszczącego się w hali G.

Informacja o MSPO w Kielcach

Międzynarodowy Salon Przemysłu Obronnego to jedna z najważniejszych europejskich imprez targowych w tej branży. Organizowana jest od 1992 roku (od 2001 roku przez Targi Kielce), Targi spotykają się z dużym zainteresowaniem ze strony wojskowych specjalistów, wystawców polskich i zagranicznych, instytucji związanych z obronnością kraju. Odwiedzane są m.in. przez kadrę SZ RP, Policji, przedstawicieli Rady Ministrów, Ministerstwa Obrony Narodowej, Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji, delegacje zagraniczne, członków wojsk NATO, attaché wojskowych akredytowanych w Polsce, ambasadorów oraz przedstawicieli instytucji i organizacji związanych z obronnością i bezpieczeństwem państwa.

ITBC_Com