Technologie » Telekomunikacja

Firma VoIPoint zachęci firmy do nowoczesnej telefonii VoIP

Podczas wrocławskich Targów dla Przedsiębiorczości (17-18 września br.) firma VoIPoint omówi możliwości zastosowania nowoczesnej telefonii internetowej w biznesie oraz zaprezentuje rozwiązania VoIP dedykowane małym i średnim firmom. Targi odbędą się we wrocławskiej Hali IASE przy ul. Wystawowej 1.

Wrocławskie Targi dla Przedsiębiorczości to największe Targi Biznesu w Polsce dla mikro i małych przedsiębiorców.

Ideą spotkania jest pomoc i doradztwo ekspertów z zakresu nowych możliwości i rozwoju biznesu przedstawicielom branży SOHO. Firma VoIPoint, największy w Polsce dystrybutor urządzeń VoIP, weźmie udział w wydarzeniu jako specjalista ds. nowoczesnej telefonii internetowej.

„Częstym problemem wielu firm jest brak informacji o nowoczesnych rozwiązaniach, które mogą usprawnić pracę i przynieść spore oszczędności. Dlatego naszym głównym celem podczas targów jest przedstawienie telefonii internetowej VoIP i możliwości jej zastosowania w mikro i małych firmach. Produktem specjalnym, który będzie można przetestować na naszym stoisku będzie telefon wideo marki Yealink" - mówi Tomasz Owczarek, dyrektor handlowy firmy VoIPoint. Technologia VoIP jest idealnym rozwiązaniem dla mikro, małych i średnich firm. Zapewnia także komfort pracy jak w biurze dla osób regularnie przebywających poza firmą, na przykład w odległych oddziałach lub pracujących zdalnie (np. z domu).

Technologia dla małych firm

Rozwiązania VoIP stają się podstawowym narzędziem pracy w mikro i małych firmach, ze względu na swoją szeroką funkcjonalność i generowane oszczędności.

Podczas targów firma VoIPoint zaprezentuje m.in. profesjonalne telefony IP marki Yealink, które zapewniają znakomitą jakość dźwięku HD (High Definition), mają polskie menu i są energooszczędne. W szczególności dla firm handlowych prezentowana będzie centralka telefoniczna My PBX SOHO marki Yeastar, która posiada funkcję tzw. automatycznej recepcjonistki (IVR Interactive Voice Response). Funkcja ta pozwala obsługiwać połączenia przychodzące za pomocą systemu interaktywnego menu głosowego. Centralka umożliwia także odbywanie konferencji telefonicznych poprzez tzw. pokoje telekonferencyjne. Dodatkowym atutem centralki jest możliwość jej dostosowania do potrzeb firm, które nie są zdecydowane przejść całkowicie na system VoIP. Szczegółowe informacje na temat urządzeń są dostępne na stronie www.yealink-polska.pl. Informacje na temat technologii VoIP i produktów dostępne są pod adresem: http://www.voipoint.pl

Informacje o Targach

Targi dla Przedsiębiorczości odbędą się w dniach 17-18 września 2010 roku we Wrocławiu, w Hali IASE przy ul. Wystawowej 1. Więcej informacji na temat targów: http://www.biznestargi.pl.

O firmie VoIPoint

Firma VoIPoint jest największym w Polsce dostawcą urządzeń do telefonii internetowej. Jest głównym dystrybutorem profesjonalnych urządzeń VoIP takich marek jak: Yealink (telefony IP), Yeastar (Centrale IP) oraz HYperMedia (bramy GSM), OpenVox oraz Portech (bramki GSM). Świadczy również usługi outsourcingowe IT oraz dokonuje audytów teleinformatycznych i bezpieczeństwa. Oferowane przez VoIPoint produkty i usługi znajdują szerokie zastosowanie w biznesie, zarówno w małych, średnich jak i dużych firmach. Więcej informacji o firmie można znaleźć pod adresem: http://www.voipoint.pl/

Kontakt dla mediów:
studio PRowokacja Agencja Public Relations