Firma » Bankowość

Getin Bank na pierwszym miejscu rankingu kont osobistych Bankier.pl

Konto Getin UP znalazło się na pierwszym miejscu rankingu najlepszych rachunków osobistych, opracowanego przez analityków portalu Bankier.pl. Wysoka pozycja w zestawieniu to zasługa atrakcyjnych warunków oferty, w tym braku opłat za prowadzenie konta, kartę czy też wypłaty z bankomatów.

Autorzy rankingu przyjrzeli się propozycjom 21 banków pod kątem potrzeb i oczekiwań trzech modelowych grup klientów, wyodrębnionych m.in. na podstawie wysokości miesięcznych dochodów. W każdej z analizowanych kategorii rachunek osobisty Getin Banku znalazł się na pierwszej pozycji zestawienia.

Ranking najlepszych kont osobistych Bankier.pl został przygotowany dla trzech modelowych typów klientów. Pierwszy z nich nie otrzymuje regularnych wpływów na konto, zarabiając średnio ok. 800 zł miesięcznie. Drugi analizowany przypadek to osoba zatrudniona na umowę o pracę, która co miesiąc otrzymuje minimalne krajowe wynagrodzenie, czyli 1355 zł netto. Ostatnim modelem, który wzięli pod uwagę analitycy portalu jest małżeństwo zainteresowane wspólnym kontem, ale z dwiema oddzielnymi kartami płatniczymi. Łączne miesięczne dochody pary wynoszą 4 000 zł netto.

Dla każdej z analizowanych grup konto Getin UP będzie wyborem idealnym – niezależnie bowiem od wysokości wpływów i realizowanych transakcji kartą, Klienci nie ponoszą żadnych opłat związanych z prowadzeniem rachunku. Bezpłatnie korzystają z karty, dokonują przelewów internetowych oraz wypłacają pieniądze z bankomatów. Wyróżniona w rankingu Bankier.pl oferta Getin Banku to także dostęp do praktycznej i nowoczesnej bankowości internetowej, konta oszczędnościowego oraz nagradzanej w polskich i międzynarodowych konkursach mobilnej aplikacji bankowej. Getin UP to jednak nie tylko wygoda i komfort, ale także szansa na zwiększenie stanu środków na koncie. Wszyscy aktywni posiadacze rachunku mogą bowiem dodatkowo korzystać z oferty specjalnej Pakiet Korzyści „Mój Bank”.

Ranking kont osobistych to już kolejne zestawienie w którym triumfuje Getin Bank. Od początku 2016 roku Bank znalazł się również na podium rankingu najlepszych pożyczek gotówkowych oraz najlepszych rachunków dla ludzi młodych. Pełne wyniki najnowszego zestawienia przygotowanego przez Bankier.pl można znaleźć tutaj. Szczegółowe informacje na temat konta Getin UP są dostępne na stronie www.getinbank.pl

Getin Noble Bank