Motoryzacja » Transport

Giełda ofert transportowych TimoCom TRUCK & CARGO!

Niepłacący klienci stanowią w obecnej sytuacji gospodarczej duże zagrożenie dla egzystencji przedsiębiorstwa. Szczególnie w branży transportowej przedsiębiorcy mają często problem z zalegającymi płatnikami.

Dla giełdy ładunków i wolnych przestrzeni ładunkowych oznacza to, iż pod względem jakości musi ona zaoferować dużo więcej, aniżeli jedynie formę czystej "tablicy ogłoszeń". Wiodąca na rynku giełda ładunków i wolnych przestrzeni ładunkowych firmy TimoCom Soft- und Hardware GmbH jest wzorem dla wielu innych giełd. Przedsiębiorstwo rozszerzyło swoją giełdę transportową TimoCom TRUCK & CARGO nie tylko o dodatkowe elementy funkcjonalne, ale również poprzez swoją inteligentną sieć zabezpieczającą, która zdecydowanie wyprzedza konkurencję.

Wykorzystanie giełdy ładunków i wolnych przestrzeni ładunkowych stanowi nieodzowny instrument dla wielu przedsiębiorstw transportowych. Dopiero z jej pomocą spedytorzy i przewoźnicy mogą zoptymalizować dyspozycję ładunków. Wielu przedsiębiorców ulega reklamie i korzysta z bezpłatnych giełd transportowych. Takie postępowanie naraża ich na transakcje z "czarnymi owcami". TimoCom Soft- und Hardware GmbH dokładnie sprawdza uczestników giełdy! Nowi klienci przed rejestracją w bazie danych TimoCom są dokładnie weryfikowani pod względem wypłacalności. Oznacza to, że już na wstępie zdobywane są pewne informacje o zadłużeniu przedsiębiorstwa, jego sytuacji ekonomicznej i biznesowej. Oprócz ustalenia wiarygodności firmy na ogólną ocenę przedsiębiorstwa mają wpływ również jego doświadczenie i reputacja. Jako szczególny typ serwisu usługowego giełda oferuje swoim klientom w Europie dodatkowe zabezpieczenie- biuro inkaso. Opinia adwokata TimoCom na temat bezpieczeństwa: „Najlepszym zabezpieczeniem dla klienta jest giełda, która oferuje maksimum bezpieczeństwa. Decydującym czynnikiem o bezpieczeństwie giełdy ładunków i wolnych przestrzeni ładunkowych jest wiarygodność jej członków. Bo kto zawiera transakcję, musi zdać się na swoich partnerów. Dlatego zawsze na wstępie sprawdzamy przedsiębiorstwo jak długo już istnieje oraz czy odnosi sukcesy ekonomiczne, ponadto ubiegający się uzyskują dostęp do naszej giełdy jeżeli są obecni na rynku co najmniej od sześciu miesięcy." Kontrola jakości TimoCom sięga jednak jeszcze dalej. Także po zawarciu umowy TimoCom sprawdza swoich klientów pod względem rzetelności i zdolności płatniczej oraz kontroluje ogólne wprowadzane przez nich dane do systemu. Ponadto zarejestrowani klienci proszeni są o niezwłoczne zgłaszanie nieuczciwych operacji podczas korzystania z giełdy. Uczestnicy giełdy, którzy nie przestrzegają przyjętych reguł lub nie wywiązują się z właściwie naliczonych płatności, są natychmiastowo pozbawiani możliwości korzystania z programu!

Obok weryfikacji wierzytelności i controllingu klienta, sieć zabezpieczająca TimoCom obejmuje także konsekwentne inwestowanie w najnowocześniejszą technologię IBM i Oracle! Klienci TimoCom otrzymują w ten sposób dostęp do wysoko zaawansowanej oraz najwyższej klasy platformy technologicznej umożliwiającej szybką i bezpieczną pracę. System jest zabezpieczony i przygotowany nawet na „czarny scenariusz", np. klęskę żywiołową, która spowodowałaby zniszczenie centrum komputerowego w centrali głównej TimoCom. W sytuacji takiej wykorzystane zostanie zabezpieczenie, tworzona na bieżąco aktualna i kompletna kopia zapasową (backup) systemu. Fizyczne umiejscowienie kopii systemu pozwala na przywrócenie funkcjonowania giełdy transportowej w swojej normalnej postaci przy zachowaniu najwyższej jakości usługi. Jednak do takiej katastrofy nie powinno dojść. Alexander Oebel: „Nasze motto to, „zaufanie jest dobre - kontrola jest lepsza!" Wiedzą to także nasi klienci! U nas znajdują się w dobrych rękach. Jesteśmy z tego bardzo dumni i stanowi to dla nas motywacje, aby wymagania jakościowe klientów także w przyszłości utrzymywać na najwyższym poziomie!Bliższe informacje dotyczące TimoCom TRUCK & CARGOznajdują się także na stronie http://www.timocom.pl.

gms