Dom » Budownictwo

Inwestycja "Osiedle Brzozowica"

Spółka z o.o. „Pozytyw” realizuje w Będzinie inwestycję budowlaną „Osiedle Brzozowica”. Osiedle powstaje w pobliżu miast Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza i Katowice.

W skład jego infrastruktury wchodzi 12 budynków mieszkalnych 6-ciomieszkaniowych, 2 budynki 9-ciomieszkaniowe, budynek administracyjny, sklep, boisko do gry w piłkę nożną, plac zabaw oraz altana do spotkań mieszkańców osiedla.

Otoczenie osiedla stanowią tereny zielone, m.in. kompleks jezior Pogoria oraz park Zielona. Teren całego osiedla jest całodobowo monitorowany i strzeżony. Komunikację z osiedlem zapewnia lokalna sieć dróg, autobus KZK GOP oraz pobliska stacja kolejowa „Będzin Ksawera”. Lotnisko Pyrzowice jest oddalone 25 km od osiedla.

Inwestor wspiera rządowy program „Rodzina na Swoim”, który pozwala uzyskać preferencyjny kredyt oraz dopłatę do części odsetek. Ponadto przewidziano upusty cenowe oraz nagrodę w postaci samochodu Suzuki Alto dla pierwszych nabywców mieszkań (do wylosowania od 13.08.2011). Na dzień dzisiejszy do użytku oddane są 2 budynki. Zakończenie całej inwestycji planowane jest na koniec roku 2012. Więcej informacji można znaleźć pod adresem: www.brzozowica.pl

Belmann