Firma » Reklama

Jak przygotować nasze stoisko targowe?

Jeśli często bierzemy udział w targach, sympozjach i konferencjach, to z pewnością zainwestowaliśmy już w pełen zakres niezbędnych mebli. Jeśli wystawiamy się na targach rzadko to jednorazowy wydatek tej wielkości nie ma sensu, dużo lepiej w takiej sytuacji postawić na wynajem odpowiednich mebli.

Określmy swoje potrzeby

Na początek warto podsumować założenia - jaki metraż będziemy musieli umeblować, jak długo będziemy musieli utrzymać aktywne stoisko oraz co tak naprawdę będziemy chcieli na nim zaoferować. Mając te informacje, możemy przygotować się do złożenia zamówienia. Za każdym razem zdecydowanie zalecamy, by z odpowiednim wyprzedzeniem zarezerwować dostępność mebli, szczególnie gdy nasze zamówienie będzie duże lub niestandardowe.

Co może nam być potrzebne?

Wynajem mebli targowych to przede wszystkim odpowiedni wybór krzeseł i stołów. Nie powinniśmy jednak ograniczać się tylko do tych dwóch podstawowych mebli. Często lepiej się wyróżnić, choćby elegancką sofą, częścią stoiska przygotowaną specjalnie dla dzieci naszych gości, a także gotowymi już modułowymi zestawami mebli, dzięki którym bardzo szybko urządzimy nasze tymczasowe wnętrze. Jeżeli nie mamy pewności, jakie meble będą najlepszym wyborem, warto tu zdać się na doradztwo ze strony firmy, która zapewni nam wyposażenie naszego stoiska. Zależy jej przecież na tym, byśmy stali się ich długotrwałym klientem, powinno im więc zależeć na zapewnieniu nam najlepszej możliwej informacji.

Na co jeszcze powinniśmy zwrócić uwagę?

Weźmy pod uwagę fakt, że oferta wielu firm ograniczona jest regionalnie. Zdecydowanie warto znaleźć taką, na której pomoc możemy liczyć bez względu na to, w jakim mieście będziemy brali udział w targach. W przeciwnym przypadku zbyt wiele czasu i energii będziemy musieli poświęcać na każdorazowe znalezienie firmy, która dostarczyłaby nam meble, podpisanie niezbędnych umów etc. Zwróćmy też uwagę na elastyczność, jeśli chodzi o dostawy i odbiór mebli.

Pamiętajmy, że możliwość odwiedzenia stoiska naszej firmy na targach to czasem jedyna szansa, aby dobrze zaprezentować się potencjalnym klientom. Dlatego też upewnijmy się, że wszystko zapięte jest na ostatni guzik, a nasze stoisko rzeczywiście robi dobre wrażenie i zachęca, by odwiedzić nas i porozmawiać o ofercie.

bocianarium

Zamów opracowanie informacji prasowej