Technologie » Komputery

Kaspersky Lab bierze udział w Globalnym Programie Współpracy firmy D-Link

Kaspersky Lab informuje o swoim udziale w Globalnym Programie Współpracy firmy D-Link jako Partner Technologiczny, dzięki któremu współpraca między tymi firmami wkroczy na nowy poziom.

Przed przystąpieniem do Globalnego Programu Współpracy firmy D-Link Kaspersky Lab zaimplementował swoje rozwiązanie do ochrony przed szkodliwym oprogramowaniem SafeStream do urządzeń DFL-260 i DFL-860 UTM firmy D-Link.

Partnerstwo pozwoli firmie D-Link ulepszyć i rozszerzyć możliwości swoich ujednoliconych rozwiązań do zarządzania zagrożeniami. Ponadto, dzięki tej nowej inicjatywie firmy mogą połączyć swoje wysiłki, aby promować wspólne rozwiązania oraz rozwijać dodatkowe, uzupełniające produkty i usługi.

Kaspersky Lab zapewnia firmie D-Link rozszerzone wsparcie w zakresie zwalczania szkodliwego oprogramowania dotyczące urządzeń z serii NetDefend przeznaczonych do ochrony danych sieciowych przed atakami szkodliwego oprogramowania. "Cieszymy się, że firma taka jak Kaspersky Lab przystąpiła do naszego programu" - powiedział Tony Tsao, dyrektor generalny i prezes D-Link Corporation. "Kaspersky Lab udowodnił, że jest czołową organizacją, która oferuje wysoki poziom wiedzy nie tylko w dziedzinie bezpieczeństwa internetowego, ale również bezpieczeństwa urządzeń mobilnych".

"Cieszymy się, że mamy okazję wzmocnić nasze relacje biznesowe z D-Link" – dodał Peter Merkulow, wicedyrektor ds. partnerstwa technologicznego z firmy Kaspersky Lab. "Łącząc doświadczenie firmy Link w dziedzinie komunikacji sieciowej z naszym doświadczeniem w zwalczaniu szkodliwego oprogramowania, możemy skutecznie stawiać czoła rosnącej liczbie cyberprzestępców i zapewniać niezawodną ochronę użytkownikom, którzy nam zaufali.

Więcej informacji na temat Globalnego Programu Współpracy można uzyskać na stronie http://alliance.dlink-intl.com

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.