Firma » Bankowość

Konto oszczędnościowe - porównanie najlepszych propozycji.

Konto oszczędnościowe to produkt inwestycyjny, który zdobywa w Polsce coraz większą liczbę zwolenników. Sprzedaż tych produktów regularnie rośnie w naszym kraju już od blisko 9 miesięcy. Spory wpływ na taką sytuację ma duża konkurencja banków w zdobywaniu kapitału od klientów indywidualnych.

Banki, których strategia opiera się na uzyskiwaniu kapitału obrotowego od zwykłych klientów, skupiają swoje działania na pozyskiwaniu ich poprzez atrakcyjne oferty lokat i kont oszczędnościowych. Jako, że w naszym kraju na rynku bankowym pojawiło się w ostatnim czasie kilka takich instysucji, oferty produktów inwestycyjnych stają się coraz bardziej atrakcyjne z punktu widzenia klienta.

Poniższe porównanie kont oszczędnościowych obejmuje trzy najlepsze obecnie oferty tych produktów. Zostały one wybrane spośród kilkunastu najpopualrniejszych propozycji kont oszczędnościowych. Przy ocenie poszczególnmych propozycji bankowych wzięte zostały pod uwagę głównie najważniejszecharakterystyki, które mają znaczenie dla atrakcyjności kont oszczędnościowych.

Poniższe stawki oprocentowania kont oszczędnościowych pochodzą z rankingu tych produktów: konto oszczędnościowe.

Konto oszczędnościowe - 3 najlepsze oferty - marzec 2011:

1. BNP Paribas Fortis - Konto Więcej Oszczędnościowe - nowa oferta francuskiego banku, która pojawiła się na polskim rynku 15 lutego tego roku. BNP Paribas Fortis to obecnie największy bank na całym świecie pod względem aktywów. Po wejściu na polski rynek chce zdobyć jak największą liczbę klientów, którzy ulokują swoje pieniądze i obdarzą ten bank sporym zaufaniem. Stąd tez postanowił on zaoferować Polakom zdecydowanie najlepszą obecnie ofertę konta oszczędnościowego. Uwagę zwraca szczególnie nominalne oprocentowanie tego depozytu na poziomie 5,8% w skali roku
  2. Polbank EFG - Konto Mocno Oszczędzające - oprocentowanie tego konta na poziomie 4,75% pokazuje jak dobrą ofertę przygotował francuski BNP Paribas. Jednak Polbank to instytucja, która występują na naszym rodzimym rynku już dłuższy okres i cieszy się zapewne większym zaufaniem wśród Polaków.
  3. Bank BPH - Sezam Oszczędzam Plus - główną zaletą tego konta jest brakkonieczności zakładania dodatkowego konta osobistego (co dodajmy jest rzadkością w przypadku kont oszczędnościowych), oprocentowanie na poziomie 4,3%, dodatkowo codzienna kapitalizacja odsetek co pozwoli podwyższyć realne oprocentowanie do poziomu 5,2%, kiedy ulokujemy swoje fundusze na przynajmniej 12 miesięcy
Zobacz również najlepsze propozycje banków dotyczące innych rodzajów rachunków bankowych: konto bankowe - wybierz konto bankowe dopasowane do swoich potrzeb.

abtarasew1