Firma » Biznes

MAKRO Cash&Carry partnerem strategicznym Olimpiady Dziennikarzy "Fakty i mity o żywności i żywieniu"

MAKRO Cash&Carry partnerem strategicznym Olimpiady Dziennikarzy "Fakty i mity o żywności i żywieniu"
Zobacz więcej zdjęć »
MAKRO Cash & Carry zostało partnerem strategicznym Olimpiady Dziennikarzy ,,Fakty i mity o żywności i żywieniu”. Organizatorami projektu są: Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców, Federacja Konsumentów Polskich oraz Portal "Zdrowa rodzina".

Celem Olimpiady jest przedstawienie i obalenie wielu najbardziej popularnych mitów dotyczących zarówno bezpieczeństwa i jakości żywności, jak i złych nawyków żywieniowych. Patronat honorowy nad projektem objął Główny Inspektor Sanitarny.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Mimo iż oferta hurtowni MAKRO Cash & Carry jest adresowana głównie do profesjonalnych klientów z branży hotelarsko-gastronomicznej, handlowej oraz klientów z sektora usług, firm i instytucji, firma zamierza wesprzeć ideę zdrowego odżywiania także wśród szerszej grupy odbiorców.

Olimpiada „Fakty i mity o żywności i żywieniu", są odpowiedzią na rosnące zainteresowanie konsumentów tematyką zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia. Wiemy jak ważna jest edukacja w tym zakresie, dlatego, poprzez partnerstwo w takich projektach, chcemy promować zasady prawidłowego odżywiania i kształtować świadomość użytkowników mediów - mówi Uwe Hoelzer, Prezes MAKRO Cash & Carry.

Małgorzata Niepokulczycka, Prezes Federacji Konsumentów, współorganizatora warsztatów zaznaczyła: Wspólna inicjatywa organizacji konsumentów i organizacji producentów, mająca na celu podniesienie wiedzy, co do zasad, jakie rządzą produkcją i obrotem najczęściej kupowanych dóbr, to doskonały przykład współdziałania dla dobra publicznego.

Podczas warsztatów przygotowujących do Olimpiady, uczestnicy dowiedzą się między innymi: czy stosowane w dodatki do żywności są bezpieczne, jakie informacje powinny być umieszczone na opakowaniach żywności i czy procesy technologiczne wpływają na jakość żywności. Każdy warsztat będzie składał się z dwóch części: wykładu dotyczącego faktów i mitów o żywności oraz części praktycznej - wspólnego gotowania pod okiem szefa kuchni Makro HoReCa i ekspertów zewnętrznych.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

newss.pl
http://newss.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »