Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

MCD Ełk- pięć lat w służbie mieszkańcom Ełku i okolic

Międzynarodowe Centrum Dializ w Ełku jest jedną z najnowocześniejszych stacji w rejonie. Podczas pięcioletniej działalności, na jej terenie przeprowadzono 49800 zabiegów, co daje średnią roczną liczbę około 10 000 dializ.

Nowoczesna aparatura medyczna, profesjonalnie przeszkolony personel i komfortowe warunki dla pacjentów poddawanych dializoterapii - to główne założenia dla działalności stacji przy ul. Baranki 24 w Ełku.

Otaczamy naszych pacjentów kompleksową opieką na najwyższym poziomie. Nasz ośrodek cały czas podnosi także standardy usług. Dzięki nowoczesnym metodom leczenia i doskonałemu sprzętowi, możemy zapewnić chorym bezpieczną dializoterapię. A warunki, które mamy im do zaoferowania, są komfortowe i pozytywnie wpływają na ich samopoczucie podczas zabiegów" - mówi Krzysztof Blusiewicz, kierownik MCD Ełk.

Stacja obejmuje stałą opieką ponad 80 pacjentów, w ciągu tygodnia wykonuje około 245 zabiegów hemodializy. Ośrodek działa we współpracy z Narodowym Funduszem Zdrowia. Wszystkie dializy wykonane w ramach limitów są refundowane i dla pacjentów bezpłatne.

W ramach leczenia nerkozastępczego pacjenci stacji oraz członkowie ich rodzin mogą korzystać na bieżąco z konsultacji medycznych z ordynatorem ośrodka, dr n. med. Krzysztofem Blusiewiczem.

Dla zainteresowanych podajemy numer telefonu do centrum dializ, pod którym można uzyskać więcej informacji na temat funkcjonowania ośrodka w Ełku - (087) 620 22 51.

Euromedic International działa od 1991r. jako dostawca najwyższej jakości usług w diagnostyce obrazowej i w dializach. W Polsce jest jednym z liderów w swojej branży. Euromedic na stałe korzysta z urządzeń firmy General Electric Healthcare.

Oprócz Polski firma działa we Włoszech, na Węgrzech, w Portugalii, Grecji, Turcji, Chorwacji, Bułgarii, Rosji, Rumunii, Bośni i Hercegowinie, Czechach, Irlandii, Wielkiej Brytanii oraz Szwajcarii.  We wszystkich krajach ściśle współpracuje z rządami, instytucjami państwowymi, funduszami ubezpieczeniowymi działającymi w sferze ochrony  zdrowia.

ap