Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Nie bądź "czupiradłem"!

Dbasz o włosy codziennie, poddajesz je rozmaitym zabiegom pielęgnacyjnym, układasz, modelujesz, lakierujesz, ale czy zastanawiasz się jak właściwie i dokładnie zmywać z nich wszystkie specyfiki, aby maski które pomagają im odzyskać właściwą kondycję działały jak najlepiej?

Wbrew pozorom nie każdy szampon działa tak samo. Używając dobrego szamponu masz pewność, że zmywa on z włosów i skóry głowy wszystkie zanieczyszczenia. Firma Pilomax ma w swojej ofercie szampon głęboko oczyszczający, który bardzo dobrze przygotowuje włosy do dalszej pielęgnacji.

Na czym polega wyjątkowość szamponu głęboko oczyszczającego Pilomax? Na pierwszy rzut oka różnica może być jedynie w konsystencji, kolorze czy zapachu. Nic bardziej mylnego. Wybierając odpowiedni szampon możesz mieć pewność, że właściwie przygotujesz włosy do dalszych zabiegów. Szampon proponowany przez Pilomax działa podobnie jak peeling, a więc bardzo dokładnie oczyszcza włosy i skórę głowy ze wszystkich zanieczyszczeń środowiska i pozostałości kosmetyków używanych podczas stylizacji. Bardzo głęboko penetruje włosy i skórę głowy, przywraca im naturalną żywotność i sprężystość. Po użyciu tego szamponu włosy są szorstkie, więc można byłoby pomyśleć, że są źle umyte, jednak jest wręcz przeciwnie. Trzeba pamiętać, że gdybyśmy powiększyli włos pod mikroskopem jego budowa pokaże, że jest on łuskowaty, a nie zupełnie gładki. Szampon głęboko oczyszczający bardzo dokładnie wypłukuje wszystkie zanieczyszczania, które zbierają się na włosach stąd ta szorstkość, jest to bardzo dobra oznaka potwierdzająca działania kosmetyku. Właśnie dlatego po użyciu szamponu głęboko oczyszczającego Pilomax zalecane jest nałożenie maski na włosy. Połączenie tych dwóch działań pozwoli w pełni wykorzystać właściwości i możliwości jakie dają produkty Pilomax. Dodatkowym atutem szamponu głęboko oczyszczającego jest brak w jego składzie silikonu, co daje pewność, że używając go nie stworzysz sztucznej bariery i sztucznego odczucia gładkości na włosach, która nie pozwoli zregenerować i wniknąć we włosy składnikom aktywnym a tylko przeszkodzi dobrze je odżywić i zregenerować.

Przed nami zima, a więc czapki, chusty, zmiany temperatur, śnieg, deszcz, ale przecież nie zrezygnujesz z dbania o swoją fryzurę. Dlatego szczególnie teraz należy zwrócić uwagę na odpowiednią pielęgnację i ochronę włosów w tym okresie. Odpowiednia pielęgnacja i ochrona to Twoje piękne włosy i dobre samopoczucie.

Więcej informacji na www.pilomax.pl

Firma „Pilomax" Jolanta Bortkiewicz istnieje na polskim rynku od 1990 roku, rozwijając swoją działalność na rynku kosmetycznym. Jest bezpośrednim i jedynym w Polsce przedstawicielem angielskiego producenta kosmetyków do włosów Richards & Appleby Ltd.

leniva