Technologie » Komputery

Nowa kompaktowa konstrukcja od Sharp, czyli wydajne urządzenia wielofunkcyjne A3

Firma Sharp wprowadza właśnie na rynek dwa nowe czarno-białe urządzenia wielofunkcyjne, MX-M310 i MX-M260, które zapewnić mogą wydajność charakteryzującą zazwyczaj większe urządzenia wielofunkcyjne A3.

Niewielkie wymiary nowych urządzeń sprawiają, że znacznie lepiej wpasowują się one w małe lub przepełnione biura. Urządzenia są przeznaczone dla biur o intensywnym przepływie zadań, wymagających maksymalnej wydajności i uniwersalności bez poświęcania niewspółmiernie dużej przestrzeni biura.

Dwa kompaktowe uniwersalne czarno-białe urządzenia wielofunkcyjne A3 firma Sharp kieruje do sektora małych i średnich biur.

Oba urządzenia - MX-M310 (drukujące z prędkością 31 stron na minutę) i MX-M260 (26 stron na minutę) - można wyposażyć w innowacyjny finiszer wewnętrzny, który znacznie zmniejsza zajmowaną powierzchnię biura. Oferuje on możliwość automatycznego sortowania, zszywania i offsetowej separacji, bez konieczności dodawania modułu o pokaźnych rozmiarach.

Nowe urządzenia mogą dostarczyć użytkownikom wszystkich niezbędnych funkcji w kompaktowej, zgrabnej konstrukcji, która nie zajmuje cennej przestrzeni biura. Bardziej wymagający,  w miarę wzrostu potrzeb, mogą ich funkcje jeszcze bardziej wzbogacać." - mówi Jacek Dzierżanowski, Product Manager PPC, Sharp Electronics Poland.  Oprócz oszczędzającego przestrzeń biura finiszera wewnętrznego użytkownicy mogą także wybrać dodatkowe funkcje i wyposażenie - faks, drukowanie sieciowe, skanowanie sieciowe i dodatkowe szuflady papieru. Design urządzeń MX-M310 i MX-M260 również nie ustępuje wygodnym funkcjom. Nowoczesny wygląd i ich elegancki, dostojny kształt mogą stanowić doskonałe uzupełnienie nowoczesnego wnętrza współczesnego biura.

Wraz z nowymi urządzeniami dostępny jest opcjonalny moduł ochrony danych, który szyfruje i w bezpieczny sposób usuwa dane po wykonaniu zadania oraz bezpieczny interfejs sieciowy, który chroni urządzenie przed uzyskaniem dostępu przez nieupoważnionych użytkowników. Inne funkcje ochrony danych obejmują ochronę hasłami i kodami PIN oraz identyfikację użytkownika kontrolującą dostęp do drukowania i poszczególnych funkcji urządzenia wielofunkcyjnego.

Żeby zmniejszyć negatywny wpływ na środowisko naturalne, oba urządzenia zostały standardowo wyposażone w funkcje dwustronnego drukowania i kopiowania - dzięki czemu możliwe jest zmniejszenie ilości zużywanego papieru. Nowe urządzenia spełniają najnowsze kryteria norm Energy Star.

ap