Gospodarka » Żywność

Paprykowy szok smakowy w ofercie firmy DROP S.A.

Paprykowy  szok smakowy w ofercie firmy DROP S.A.
Zobacz więcej zdjęć »
Papryczka to skandalistka. Lubi gdy się o niej mówi i gdy się ją podziwia. Od lat jest na językach całego świata. Nic w tym dziwnego. Nie każde warzywo może poszczycić się tak szeroką paletą barw, kształtów, osobliwości.

Papryczka może zachwycać głęboką czerwienią, pobudzać zmysły smaku krągłymi kształtami oraz szokować smakiem.  Znając swoją wartość pozostaje jednak wierna sprawdzonym recepturom i przepisom i harmonijnie łączy się tylko z produktami najwyższej jakości. W tym między innymi tkwi sekret smaku Pasztetu kremowego z drobiu z papryką, dostępnego w ofercie firmy DROP S.A. teraz w nowym 130 g, aluminiowym opakowaniu. 

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Papryka na kartach historii 

Historia papryki jest długa i bogata w przygody. Wystarczy tylko wspomnieć, że do Europy zawitała u boku Krzysztofa Kolumba, który przywiózł ją z nowego kontynentu obok innychcennych przyrodniczych trofeów takich jak : pomidory, ziemniaki czy kukurydza. Początkowo jej walory smakowe podziwiano głównie w Hiszpanii,  szybko jednak wieść o jej kulinarnych właściwościach docierała do odległych terenów, co spowodowało, że na statkach kupców i żeglarzy rozprzestrzeniła się w całej Europie. Nie od razu jednak znalazła się na stołach arystokracji. Początkowo była znana głównie w kuchni wiejskiej. Swoją popularność zawdzięcza głównie wojnom napoleońskim. Od tamtej pory zaczęła święcić triumfy wśród szlachty i arystokracji.   Dziś nikt z nas nie wyobraża już sobie jej braku w codziennej kuchni. Dzięki różnorodności odmian przekładających się na jej smak, wygląd i aromat znajduje zastosowanie zarówno w postaci przypraw, jak i składników kulinarnych  niezwykłych potraw z całego świata. Najbardziej popularna jest na Węgrzech. Istnieje nawet powiedzenie, iż węgierska gospodyni, przygotowując posiłek stawia na stole słoik z papryką i zastanawia się co jeszcze do niej użyć.   

Papryczka na polskim stole

 Mniejsze lecz równie imponujące zastosowanie ma papryczka również w naszym kraju, do którego przywędrowała właśnie z Węgier. Tutaj karierę zrobiła głównie jej słodka odmiana, która namiętnie jest wykorzystywana zarówno do przygotowywania przystawek, dań obiadowych czy wytrawnych kolacji. Nawet najnudniejsze kanapki wydadzą się apetyczne i zdrowe, kiedy  przyozdobimy je tym pięknym warzywem i nawet najbardziej mdły gulasz zyska na smaku po jej dodaniu. Nie sposób również wyobrazić sobie wiosennej sałatki warzywnej, w której brakowałoby tej królowej smaku i aromatu. Delektując się smakiem papryczki warto również pamiętać, iż nie do przecenienia jest pozytywny wpływ jaki ma na nasze zdrowie. Miłośnicy tego niesamowitego warzywa mogą czerpać z niego bogactwo witamin i soli mineralnych. Przede wszystkim jest to źródło witaminy C, której zawiera kilkakrotnie więcej niż cytryna. Co ważne witamina ta nie ulega zniszczeniu podczas procesów kulinarnych, którym poddawana jest papryczka, jest więc ona tak samo cenna w przetworach, jak i świeżych sałatkach. 

Magia smaku w 130 g  opakowaniu

Pasztet  kremowy z drobiu z papryką od lat jest znany klientom firmy DROP S.A. Unikalna  receptura zapewnia wielbicielom drobiu i papryki magię obu smaków, połączonych ze sobą w ciekawej, kulinarnej kompozycji, która nie tylko pobudza zmysły, ale również stanowi pożywny i smaczny posiłek. Powodzenie pasztetu u konsumentów skłoniło producenta do rozszerzenia oferty. Teraz Kremowy Pasztet z drobiu z papryką jest dostępny w nowym, 130 – gramowym, aluminiowym opakowaniu, które umożliwia nam delektowanie się unikalnym połączeniem drobiu i papryki nie tylko podczas przygotowywania domowych posiłków, ale również na biwaku, szlaku górskim czy podczas szkolnej wycieczki.Poza tym, jak wszystkie pozostałe produkty dostępne w ofercie DROP SA, pasztet kremowy z drobiu z papryką jest produkowany wyłącznie na bazie krajowego surowca, co w połączeniu z wysoką kontrolą zdrowotną wyklucza niebezpieczeństwo skażenia dioksynowego. Dzięki czemu mamy pewność, że na naszym stole znajduje się produkt najwyższej jakości. Dajmy się więc uwieść szokującej zmysły kompilacji papryki i drobiu – na zdrowie.

     

Aktualnie firma DROP S.A., jest jednym z największych i najnowocześniejszych przedsiębiorstw branży drobiarskiej w Polsce. Spółka należy do światowej czołówki w produkcji zdrowej i bezpiecznej żywności najwyższej jakości. Produkty DROP S.A. znajdują coraz szersze uznanie wśród konsumentów krajowych  i zagranicznych. Znajduje to potwierdzenie nie tylko w rosnącej sprzedaży na rynku krajowym i zagranicznym, lecz także w licznych nagrodach i wyróżnieniach. Drób będący surowcem do produkcji karmiony jest paszami pochodzenia roślinnego. Procesy produkcyjne są zgodne ze standardami Unii Europejskiej pod względem sanitarnym i technologicznym. Nowoczesne technologie, system zapewnienia bezpieczeństwa żywności - HACCP, stały nadzór weterynaryjny i wysoko wykwalifikowana kadra, przyczyniają się do powstania wyrobu najwyższej jakości potwierdzonych certyfikatami: BRC, IFS, GOST, Halal.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

GutPR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »