Dom » Wnętrza

PASSO - drzwi do nowocześnie urządzonej łazienki

Wybierając drzwi łazienkowe musimy znaleźć równowagę pomiędzy stolarką dopasowaną do stylu naszego mieszkania a taką, która zapewni w tym pomieszczeniu odpowiednią wentylację.

W nowoczesnych aranżacjach warto zastosować skrzydła drzwiowe, w których zrezygnowano z otworów wentylacyjnych czy tulei, na rzecz eleganckiego i dyskretnego podcięcia.

Zgodnie z nowymi trendami w projektowaniu wnętrz, łazienki coraz częściej przypominają przestronne salony kąpielowe. Urządzając je poszukujemy oryginalnych dodatków, armatury o nietypowym kształcie, eleganckich mebli i lamp. Równie istotną rolę pełnią odpowiednio dobrane drzwi.  Kolekcja PASSO firmy POL-SKONE to wyjątkowo efektowne modele fornirowane lub pokryte powierzchnią LAMISTONE. Zastosowane w drzwiach eleganckie przeszklenia zapewnią prywatność, a dyskretne podcięcie wentylacyjne umożliwi przepływ powietrza, pozostając równocześnie w harmonii z wystrojem pozostałych pomieszczeń.

Idealnie dopasowane

W aranżacjach nowoczesnych łazienek chętnie wykorzystywane są naturalne materiały takie jak  szkło, drewno i kamień. Odpowiednio skomponowane, wysokiej jakości elementy wykończeniowe tworzą niepowtarzalny klimat wnętrza. Na tle ciekawych faktur zastosowanych na ścianach  świetnie prezentują się designerskie, wielkogabarytowe umywalki osadzone w blacie z drewna egzotycznego. W takich stylizacjach doskonale sprawdzą się drzwi z kolekcji PASSO firmy POL-SKONE. Naturalny fornir ociepli wnętrze łazienki nadając mu przytulności. Widoczna faktura i usłojenie drewna pozwoli dopasować drzwi do pozostałych elementów wyposażenia pokoju kąpielowego. Dyskretne podcięcie wentylacyjne zastosowane w tym modelu zapewni właściwą cyrkulację powietrza i zapobiegnie gromadzeniu się wilgoci. Subtelne przeszklenia podkreślą minimalistyczną aranżację, dając równocześnie poczucie prywatności. Światło wpadające do łazienki przez wąskie pasy szkła pozwoli wykreować delikatne refleksy. W pomieszczeniach o mniejszej powierzchni, pozbawionych dostępu do naturalnego światła dziennego sprawdzą się natomiast modele z kolekcji PASSO o większej płaszczyźnie przeszklenia. Dzięki ich zastosowaniu doświetlimy i powiększymy optycznie całe wnętrze.

PASSO – krok w nowoczesność

Kolekcja PASSO firmy POL-SKONE to 7 modeli drzwi wykonanych w systemie bezprzylgowym. Dzięki temu rozwiązaniu skrzydło i ościeżnica są do siebie idealnie dopasowane, a zawiasy zupełnie niewidoczne. Drzwi PASSO świetnie wpasują się w przestrzenie, w których duży nacisk kładziemy na estetykę elementów użytkowych. W zależności od wielkości pomieszczenia i własnych preferencji możemy zdecydować się na jeden z 6 wariantów przeszklenia. W ofercie znajdziemy wersję fornirowaną lub pokrytą okleiną LAMISTONE.

Skrzydła w wersji fornirowanej dostępne są w 9 kolorach. Jaśniejsze wybarwienia drzwi z limby, klonu i dębu europejskiego sprawdzą się w pomieszczeniach, których ściany pomalowano w zdecydowanych kolorach,  stanowiąc element rozjaśniający wnętrze. Cappuccino, teak i jasny orzech przełamią wystrój łazienek o jasnych, stonowanych ścianach i sprawią, że staną się bardziej przytulne. Z kolei zdecydowany heban, mokka i ciemny orzech to idealny akcent w nowoczesnych przestrzeniach, w których króluje szkło i metal.

Modele PASSO pokryte powłoką LAMISTONE zabezpieczającą drzwi przed wycieraniem i działaniem środków chemicznych, polecane są do miejsc użyteczności publicznej takich jak: hotele czy eleganckie spa. Dostępne są w neutralnym kolorze bieli oraz kolorach naturalnego drewna: białego dębu, orzecha, wenge i mahoniu.

Producent: POL-SKONE Sp. z o.o.

Ceny:

Drzwi PASSO fornirowane, model W01, cena 990,00 zł + 23% VAT

Drzwi PASSO pokryte okleiną LAMISTONE, model W01, cena 890,00 zł + 23% VAT

Więcej informacji na stronie: www.pol-skone.pl

Informacje o firmie:

POL-SKONE Sp. z o.o. jest jedną z największych i najbardziej dynamicznie rozwijających się polskich firm branży stolarki budowlanej. Aktualnie firma POL-SKONE posiada 3 zakłady produkcyjne zlokalizowane na Lubelszczyźnie: w Lublinie, w Niemcach k/Lublina i w Biłgoraju. Fabryki POL-SKONE wyposażone są w najnowszej klasy maszyny oraz w sterowane komputerowo linie produkcyjne. Produkty POL-SKONE wyróżniają się na rynku zastosowanymi w nich materiałami oraz najnowocześniejszymi rozwiązaniami technologicznymi.

O satysfakcji Klientów świadczy również jedna z największych i najbardziej rozwiniętych sieci sprzedaży w branży. POL-SKONE posiada dystrybucję na terenie całej Polski oraz Europy. Tak postępujący rozwój firmy był możliwy dzięki stosowaniu stabilnej polityki cen. Dla swoich odbiorców POL-SKONE oferuje atrakcyjne warunki sprzedaży oraz jasną i klarowną politykę sprzedaży. Dzięki wymienionym działaniom POL-SKONE zawsze była i jest wiarygodnym oraz pełnym zaufania Partnerem w interesach.

Inspiracją do pracy nad kolejnymi modelami drzwi dla firmy POL-SKONE, są zawsze oczekiwania Klientów, a 22-letnie doświadczenie na rynku pozwala nam wierzyć, że urzeczywistniamy marzenia o pięknym domu, wygodnym mieszkaniu, reprezentacyjnym biurze czy komfortowym hotelu. Firma jak co roku wykracza poza wymagania i oczekiwania Klientów wprowadzając do swojej oferty nowatorskie technologie i wzory skrzydeł drzwiowych oraz bogatą kolorystykę w oparciu o najnowsze światowe trendy.

Koncentracja na potrzebach Klientów, zapewnienie wysokiej jakości produkowanych wyrobów dzięki zgodności z wdrożonym i potwierdzonym przez niezależną jednostkę certyfikującą systemem zarządzania jakością zgodnym z normą PN-EN ISO 9001: 2009, zapewniły nam miano wiodącego producenta stolarki budowlanej. Jednocześnie uczciwość i rzetelność we współpracy z Odbiorcami i Dostawcami pozwoliły na zajęcie pozycji zaufanego partnera handlowego, potwierdzonej Złotym Certyfikatem Fair Play. Nasze sukcesy jako najdynamiczniej rozwijającej się firmy branży zostały potwierdzone również przez fachowców oraz liczne instytucje badawczo-rozwojowe, o czym świadczy ponad 100 przyznanych nagród i wyróżnień. POL-SKONE została dwukrotnie uhonorowana Polskim Godłem Promocyjnym "Teraz Polska" za serię drzwi wewnątrzlokalowych w 2001 roku oraz za drzwi techniczne przeciwpożarowe systemu POL-SKONE FR w 2002 roku. Jesteśmy dumni, iż po 22 latach działalności wciąż wyznaczamy trendy rynkowe oraz zaskakujemy Klienta niepowtarzalnością, oryginalnością oraz świeżością wzorów. Przekonanie, iż tylko dynamiczne oraz innowacyjne poszerzanie oferty pozwala na spełnienie coraz wyższych wymagań Klienta, daje nam stały bodziec do dalszego działania i permanentnego rozwoju.

Promujemy odpowiedzialne gospodarowanie zasobami leśnymi. Drewno użyte do produkcji naszych wyrobów pochodzi z racjonalnie zarządzanych lasów. Na wybrane wyroby: jednoramowe okna oraz jednoramowe drzwi balkonowe (sosnowe i dębowe) posiadamy przyznany przez niezależną jednostkę certyfikującą Certyfikat Kontroli Pochodzenia Produktu FSC COC, a umieszczone na tych wyrobach logo FSC® stanowi wizytówkę naszego wkładu w odpowiedzialną społecznie i przyrodniczo gospodarkę leśną. Naszym Klientom natomiast poprzez możliwość nabycia certyfikowanego wyrobu oznaczonego rozpoznawalnym na całym świecie znakiem graficznym FSC® dajemy możliwość poczucia, że swym zakupem nie przyczyniają się do niszczenia otaczającego nas środowiska, czy też obniżania potencjału ekonomicznego gospodarki leśnej.

POL-SKONE również aktywnie uczestniczy w życiu społecznym regionu biorąc udział w licznych imprezach organizowanych na Lubelszczyźnie. Jest jednym ze sponsorów wielu wydarzeń sportowych oraz kulturalnych na terenie województwa lubelskiego.

E.C.H.O. Communications