Rozrywka i wypoczynek » Przyroda

Piekarnia na psi apetyt

Piekarnia na psi apetyt
Zobacz więcej zdjęć »
Psiekarnia powstała nieco z przypadku. Pomysł na założenie psiej piekarni zrodził się bowiem z potrzeby zadbania o własnego czworonoga, który przez problemy ze zdrowiem wymagał przestrzegania ścisłej diety i samodzielnego wypiekania naturalnych psich przekąsek.

Wszystko zaczęło się kilka lat temu od cierpiącego na problemy z układem pokarmowym czworonoga - Paka, który z wtedy jeszcze niejasnych przyczyn, chorował po zjedzeniu psich przysmaków masowej produkcji. „Każdy, kto posiadał lub posiada psa i jest człowiekiem wie, że czworonogowi nie sposób odmówić drobnej codziennej przyjemności w postaci przysmaków. Rozwiązaniem było piec psie ciastka w domu i w ten sposób samodzielnie decydować o ich składzie. Gama ciastek nieustannie się zwiększała i ulegała modyfikacjom, z czego zaczęły korzystać również zaprzyjaźnione z nami psy o podobnych do Paka problemach lub nieprzejednanym apetycie” – wyjaśnia Piotr Głowacki, założyciel Psiekarni.

Tak właśnie problem z własnym czworonożnym przyjacielem doprowadził do powstania tej piekarni dla psów. „Pomysł powstania Psiekarni chodził za mną, jak nomen omen pies, przez ostatnie trzy lata, ale i tak cały czas powtarzam, że to Pako jest jej głównym pomysłodawcą oraz testerem i kontrolerem jakości. Od samego początku jasne było również, że Psiekarnia nie dostarczy żadnej partii ciastek, której z czystym sumieniem nie dałbym właśnie jemu. Taki standard zobowiązuje.” – dodaje Głowacki.

Smacznie, świeżo, naturalnie

To założenie pociągnęło za sobą, kolejne trzy kryteria, jakimi w swojej pracy kieruje się Psiekarnia, w której produktach na próżno szukać konserwantów i wzmacniaczy smaku oraz innych dziwnych składników. Ma być smacznie, świeżo i naturalnie. Manufaktura oferuje przy tym szeroką gamę produktów, więc jest w stanie dogodzić każdemu psiakowi, a ciastka wyrabiane są ręcznie i wypiekane dopiero, gdy już zostaną zamówione. Gotowe smakołyki są pakowane próżniowo, co dodatkowo dłużej pozwala im zachować świeżość. „Staramy się, aby każdy psiak mógł, chcą wszystkie, zjeść nasze ciasteczka. Właśnie dlatego postanowiliśmy, że już na starcie zaoferujemy szeroką gamę psich przysmaków. Można w niej znaleźć ciasteczka wegańskie, ale i takie, które nie zawierają glutenu, które dedykowane są psiakom chorym na celiakię. Oferujemy także sporo ciastek wegetariańskich, ale z drugie strony jesteśmy także w stanie zadowolić każdego mięsożernego pieska. Ciastka przygotowujemy z najlepszych składników i nie dodajemy do nich żadnych sztuczności, które uważamy nie tylko za zbędne, ale i szkodliwe dla naszych czworonożnych przyjaciół. Wiem, że jest coraz więcej właścicieli psów, którzy uważają podobnie, a ich czworonogi nie są wyłącznie pupilami, a stają się, tak jak to miało miejsce w moim przypadku, członkami ich rodzin  ” – konkluduje Głowacki.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Psiekarnia

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Zamów opracowanie informacji prasowej


Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »