Technologie » AGD - RTV

Pralki slim z funkcją pary – jakie mają zalety?

Poszukujesz pralki, która będzie miała niewielkie wymiary, a przy tym standardowy załadunek? Nie chcesz tracić czasu na prasowanie ubrań? Idealnym rozwiązaniem będzie pralka slim z funkcją pary, dzięki której można zaoszczędzić miejsce oraz skrócić lub zupełnie wyeliminować czas prasowania.

Wyjątkowa wydajność oraz wygodne użytkowanie

Czy myślisz, że wybór pralki slim oznacza rezygnację ze standardowego załadunku? Nic bardziej mylnego. Pralka Candy GVS44138TWC3/2-S jest niezwykle wąska, ma zaledwie  44 cm głębokości przy załadunku nawet 8 kg. Takie parametry zapewniają najwyższą wygodę użytkowania pralki o dużej pojemności. Teraz nie trzeba wybierać między wolną przestrzenią a wygodnym praniem. Pralka slim zmieści się do małej łazienki lub kuchni, ale sprawdzi się także dla dużej rodziny. Dodatkowo urządzenie zostało wyposażone w Wyświetlacz Touch, dzięki któremu można bardzo łatwo sprawdzić na jakim etapie jest nasze pranie. Istotnym udogodnieniem jest także KG Detector – rozwiązanie, które automatycznie dostosowuje zużycie wody i energii do ilości ubrań w bębnie.

Funkcja pary w pralkach dla alergików i nie tylko

Funkcja pary zmiękcza tkaniny i dzięki temu znacznie skraca czas prasowania lub zupełnie go eliminuje. Opcja ta jest szczególnie przydatna przy trudnych do wyprasowania koszulach lub w przypadku pościeli. Funkcja pary to również idealne rozwiązanie dla alergików – pozwala szybciej pozbyć się alergenów i roztoczy. Dodatkowo specjalny system sensoryczny zapewni bezpieczny poziom pary dobrany do rodzaju materiału.

Osoby cierpiące na alergie docenią także technologię Mix Power System, która pozwala na usunięcie trudnych zabrudzeń w niskiej temperaturze. Dzięki temu pranie w 20°C pozwoli  uzyskać takie efekty, jak w przypadku prania w temperaturze 40°C. Można zatem prać nawet najbardziej delikatne tkaniny z gwarancją wspaniałych rezultatów. Mix Power System rozpuszcza detergent w wodzie, a następnie wtryskuje go do bębna bezpośrednio na ubrania. Detergent lepiej wnika w tkaniny, skuteczniej usuwa nawet silne zabrudzenia, a proszek nie pozostaje na ubraniach, co jest doskonałą zaletą dla alergików.

Przewaga urządzeń z silnikiem inwerterowym

Silnik inwerterowy zastosowany np. w pralce Candy GVS44138TWC3/2-S gwarantuje niezawodne działanie urządzenia przez wiele lat. Dodatkowo zapewnia wyjątkowo cichą pracę, dzięki czemu można zaplanować pranie i suszenie nawet późnym wieczorem, bez obaw, że obudzimy domowników.

Dodatkowym atutem pralek slim jest ich smukłość i elegancki design. Jeśli standardowy załadunek 8 kg jest dla nas wystarczający, to z pewnością warto przemyśleć zakup tego urządzenia.

Candy GVS44138TWC3/2-S dostępna jest w sprzedaży w cenie ok. 1299 zł.

Marta Lau

• avatar
    ramona 2019-12-13 21:12:53

ja mam pralkę electrolux perfect care z funkcją pary, super sprawa. Ubrania są dużo mniej pogniecone, pralka ma zresztą dużo innych funkcji m.in. odświeżania ubrań, na co dziań używam cyklu który pierze krócej niż godzine