Technologie » Internet

Promocyjne zestawy kompletnych narzędzi 3D

Na rynku rozwiązań do profesjonalnej obróbki obrazu dwu- i trójwymiarowego dostępne są promocyjne zestawy złożone z najnowszej serii tabletów piórkowych Wacom Intuos4 i manipulatorów 3D firmy 3Dconnexion.

Kompletne narzędzia dla grafików i inżynierów zaoferował specjalizowany dystrybutor rozwiązań IT, Veracomp SA.

Praca w programach graficznych i do projektowania (jak np. Adobe® Photoshop®, CAD czy SolidWorks) przy równoczesnym użyciu profesjonalnych tabletów piórkowych i manipulatorów 3D jest łatwiejsza i efektywniejsza, niż przy wykorzystaniu tradycyjnych myszek komputerowych. Dzięki tabletowi Wacom z nowej serii Intuos4, który rozpoznaje 2048 stopnie nacisku, odczytując nawet najlżejsze dotknięcie bezprzewodowego piórka, można poruszać się w świecie 2D i 3D z większą precyzją. Intuicyjne w obsłudze piórko pozwoli na nanoszenie linii o różnej grubości, dokładne projektowanie i błyskawiczne korzystanie z każdej funkcji programu.

Kreatywni profesjonaliści, którzy użyją równocześnie 3Dconnexion, będą mogli jednym ruchem gałki manipulatora 3D zbliżać obraz, dokonywać jego panoramy, regulować grubość pędzla. Manipulatory 3Dconnexion samodzielnie wykryją, w którym z wymiarów aktualnie pracuje użytkownik i dostosują do tego odpowiedni styl nawigacji. W przeciwieństwie do tradycyjnych myszek, manipulatory umożliwią projektantom ruch we wszystkich trzech wymiarach jednocześnie. Lekkie uniesienie, naciśnięcie lub obrót kontrolera w myszce 3D pozwoli na łatwe przeglądanie trójwymiarowych modeli w czasie projektowania.

Pełna lista aplikacji, które współpracują z manipulatorami 3Dconnexion jest dostępna pod adresem: www.3dconnexion.com/solutions/cad/all_sup_app.php.

Promocyjne zestawy dostępne są za pośrednictwem partnerów Veracomp. W skład zestawów wchodzą tablety Wacom Intuos4 w różnych formatach wraz z manipulatorem 3Dconnexion SpaceNavigator Personal. Przykładowa cena detaliczna najpopularniejszego formatu tabletu A4, Wacom Intuos4 L (A4, format 16:10) + 3Dconnexion SpaceNavigator Personal, wynosi ok. 2805 zł brutto (cena SRP).

Veracomp SA