Motoryzacja » Transport

Przeprowadzki wciąz potrzebne !

Efekty nadchodzącego kryzysu dopiero pukają do branży nieruchomości. Nadal jest do zagospodarowania i urządzenia ponad 160 000 mieszkań kupionych w roku 2008. Plany developerów na obecny rok przewidują że, ilość mieszkań oddanych do użytku osiągnie prawie ten sam poziom z roku ubiegłego , tylko ...

sprzedaż mieszkań w budowie zaplanowanych na 2009 rok to już tylko poziom ok 30 procent podaży.

Mieszkniówka w dopiero 2010 roku, jesli nic się nie zmieni  odznaczy się znaczącym spadkiem. Zatem branża przeprowadzkowa może jeszcze liczyc na dobre obroty i przygotowywac się do kryzysowej rzeczywistości 2010.

Ale jesli firma jest specjalistą od serwisu dla firm i instytucji to perspektywy wciąz sa zadawalajace, szczególnie w Warszawie, która bije kolejne rekordy budowanych nowoczesnych powierzchni biurowych klasy A.Warsaw Research Forum 1/ Rynek najmu nowoczesnej powierzchni biurowej w Warszawie w 2008 roku osiągnął  poziom 523,9 tys. mkw., 2/ Tylko 26,7 tys. mkw. powierzchni biurowej zostało zrealizowane na własne potrzeby firm. 3/ W 2008 roku w stolicy oddano do użytku 23 budynki o łącznej powierzchni 252,5 tys. mkw. 4/ Łącznie zasoby nowoczesnej powierzchni biurowej przekroczyły 2,97 mln mkw. 5/ Największa transakcja najmu została zawarta przez Bank Pekao, który wynajął 39 tys. mkw. w kompleksie Lipowy Office Park.

GUS- w 2008 roku oddano do użytku 165 833 mieszkań.

Gigantem przeprowadzkowym na rynku warszawskim jest firma DTS Przyjemne Przeprowadzki sp. z o.o. To włąsnie ona w roku ubiegłym wykonała największą przeprowadzkę biurową w Warszawie, przeprowadzka Banku MIllenium.

Według informacji PolskiegoStowarzyszenia Przeprowadzkowego DTS jako jedyna firma w branży legitymuje się Certyfikatenm ISO.

Polskie Stowarzyszenie Przeprowadzkowe