Firma » Finanse

Rafał Patzer dołącza do Finamo

Kolejne osoby dołączają do Finamo, najbardziej dynamicznie rozwijającej się firmy doradztwa finansowego w Polsce. Zespół Finamo wzmocnił Rafał Patzer, który objął funkcję Kierownika Produktów ds. inwestycji i ubezpieczeń w Finamo SA.

Będzie odpowiadał za rozbudowę oferty o nowe produkty inwestycyjne i ubezpieczeniowe. Rafał Patzer ostatnio, tj. od grudnia 2006 roku, zarządzał ofertą produktową Xelion. Doradcy Finansowi Sp. z o.o. Pracę zawodową rozpoczynał w firmie brokerskiej Aon Polska Sp. z o.o., w której odpowiedzialny był za obsługę ubezpieczeń osobowych klientów indywidualnych i korporacyjnych. W latach 2000-2002 pracował w Nationwide Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie S.A., gdzie przygotowywał produkty ubezpieczeniowe, koordynował pracę działów w procesie tworzenia i wprowadzania produktów oraz zarządzał projektami strategicznymi.

W roku 2002 był zatrudniony przez Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie Royal PBK S.A. w dziale współpracy z niezależnymi pośrednikami ubezpieczeniowymi. W latach 2003-2006 pracował w MetLife Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie S.A. (d. CitiInsurance Polska). Jako kierownik ds. zarządzania produktami odpowiadał za rozwój ubezpieczeń w segmencie bancassurance. Jest absolwentem Wyższej Szkoły Ubezpieczeń i Bankowości w Warszawie oraz Bournemounth University.

„Powołanie na to stanowisko tak doświadczonego finansisty, jakim jest Rafał Patzer, pozwoli na dalszą rozbudowę naszej oferty inwestycyjnej i ubezpieczeniowej tak, aby była najlepsza dla naszych klientów.” – mówi Marcin Borowiecki, Dyrektor ds. Produktów i Marketingu Finamo.

Smart Media Sp. z o. o.