Gospodarka » Żywność

Rozsmakuj się w Świętach!

Rozsmakuj się w Świętach!
Zobacz więcej zdjęć »
Święta tuż tuż! Już wkrótce nasze domy wypełni zapach ciast, pieczonych mięs oraz smażonego karpia. Wyjątkowy smak bożonarodzeniowych potraw podkreślą przyprawy marki Vegeta – do bigosu, ryb oraz do dań z grzybów.

W okresie Świąt Bożego Narodzenia na naszych stołach pojawiają się najsmaczniejsze potrawy – bigos ze śliwkami, smażony karp, sos grzybowy, a także czerwony barszcz z uszkami. Te popularne dania przygotowywane są niemal w każdym domu. Nie od dziś wiadomo, że aby potrawy były smaczne, potrzebne są różnorodne dodatki oraz dobrze dobrane przyprawy.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

W przedświątecznych przygotowaniach warto sięgnąć po produkty Podravki. W bogatej ofercie firmy odnajdziemy mieszanki wonnych przypraw i ziół, które pozwolą wydobyć smak i aromat bożonarodzeniowych potraw. Niezastąpionym dodatkiem w kuchni okaże się Vegeta do bigosu. Zawarte w niej składniki – majeranek, kolendra, rozmaryn, czerwona papryka oraz imbir sprawią, że tradycyjny bigos nabierze nowego charakteru. Podravka poleca również aromatyczną Vegetę do ryb z dodatkiem czosnku, natki pietruszki i bazylii, która dobrze sprawdzi się podczas przyrządzania świątecznego karpia czy pstrąga. Z kolei do pierogów z grzybami, a także do grzybowych sosów doskonale pasuje mieszanka Vegeta Natur do dań z grzybów skomponowana m.in. na bazie tymianku, rozmarynu oraz oregano.

Przyprawy z linii Vegeta do… oraz Vegeta Natur do… dostępne są w sklepach na terenie całego kraju w wygodnych saszetkach o gramaturze 20 g w cenie 1,70 zł/szt. (Vegeta do…) i 2 zł/szt. (Vegeta natur do…).  

Na rodzinne święta Podravka poleca przepis na Tradycyjny bigos z wiejskim smakiem – jedną z najpopularniejszych potraw na świątecznym stole:

Składniki na 4 porcje:

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 0,5 kg słodkiej kapusty
  • 1 litr wywaru wołowego
  • 300 g kiełbasy wiejskiej
  • 600 g mięsa wieprzowego
  • 200 g wędzonego boczku
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 50 g suszonych śliwek
  • 2 cebule
  • ½ opakowania Vegety do bigosu
  • Liść laurowy, majeranek, sól i pieprz

Sposób przygotowania: Kapustę słodką posiekać, zalać wrzątkiem i gotować bez przykrycia ok. 1 godziny. Namoczyć śliwki. Mięso podzielić na małe kawałki i dobrze obsmażyć wraz z cebulą i boczkiem. Kapustę odcedzić, dodać przygotowane mięso, kiełbasę i śliwki. Całość zalać wywarem połączonym z koncentratem pomidorowym. Dodać Vegetę do bigosu i gotować na małym ogniu 2-3 godziny, często mieszając. Do bigosu możemy także dodać suszone grzyby. 

W ofercie firmy Podravka odnajdziemy także wiele innych produktów pomocnych podczas świątecznych przygotowań w kuchni, m.in. sosy i przeciery pomidorowe, makarony, uniwersalną przyprawę Vegeta, susze warzywne marki Warzywko, a nawet miód. 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Effective Public Relations
http://effectivepr.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »