Rozrywka » Rozrywka
Silesia kulinarnie
Luiza Baaziz, Natalia Paździor i Kuba Tomaszczyk w obecności gościa specjalnego Mateusza Gesslera zadbają o podniebienia odwiedzających największe centrum handlowe na Śląsku. Co przygotują młodzi kucharze? Warto się przekonać, biorąc udział w kulinarnym show.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Kuchenne eksperymenty mogą być nieustającą nauką i prawdziwą przygodą. Przekonają się o tym wszyscy, którzy odwiedzą Silesia City Center w dniach 7–9 listopada i spróbują niecodziennych potraw. Przyrządzone zostaną takie smakołyki jak: jadalna ziemia, kawior z papryki i bakłażana, palone krewetki z oliwą w proszku czy sorbety owocowo–warzywne wyprodukowane przy użyciu ciekłego azotu. Pokazy kuchni molekularnej przygotuje zespół Łukasza Szewczyka, znany z osiągnięć w dziedzinie carvingu (czyli sztuce rzeźbienia w owocach i warzywach).
W sobotę, oprócz tajników kuchni molekularnej, klienci poznają przepisy finalistów MasterChef Junior – Luizy Baaziz, Natalii Paździor i Kuby Tomaszczyka. O godzinie 17:30 słynny restaurator Mateusz Gessler wraz z najmłodszymi kucharzami pokaże gościom, jak szybko przyrządzić pyszne i zdrowe dania. Klienci sami będą mogli ocenić wyniki ich starań.
W bezpłatnych pokazach będzie można uczestniczyć w czwartek i piątek od godziny 15.00, a w sobotę między 13.00 a 19.00 na Placu Śląskim w Silesia City Center. W bezpłatnych pokazach będzie można uczestniczyć w czwartek i piątek od godziny 15.00, a w sobotę między 13.00 a 19.00 na Placu Śląskim w Silesia City Center.
Nadesłał:
PRinspiration
|
Komentarze (0)