Gospodarka » Żywność
Soplica Wiśniowa na jesienną chandrę i pluchę
Zobacz więcej zdjęć » |
Smak wódek wiśniowych towarzyszy nam od najdawniejszych czasów. Już na dworach szlacheckich delektowano się wiśniówkami przyrządzanymi z nalewów na dojrzewające w dworskich ogrodach aromatyczne owoce. Również nasze babcie znały niezwykłe działanie wódek wiśniowych, które dolewane do herbaty rozgrzewały i uspokajały, a pite w kieliszkach pobudzały i dodawały wigoru. Dziś o popularności wiśniowego smaku świadczy różnorodność wiśniówek dostępnych w sklepach. Nie wszystkie jednak mogą się pochwalić smakiem prawdziwej polskiej nalewki. Tylko Soplica Wiśniowa, sporządzana jest tak jak w czasach szlacheckich, wyłącznie ze świeżych owoców bazując na tradycyjnej polskiej recepturze. Dojrzewające w ciepłych promieniach słońca wiśnie, nadają jej intensywną, soczystą barwę oraz niepowtarzalny aromat.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Soplica Wiśniowa to doskonały dodatek do herbaty rozgrzewający po jesiennym spacerze w pochmurny zimny wieczór. Jako składnik drinków nada im niezapomnianego wyrazu, zaś w czystej postaci pozwoli delektować się pełnią wiśniowego smaku. Dzięki niej nawet podczas jesiennej pluchy zagości w naszych domach odrobina lata. W chłodne popołudnie powróci wspomnienie słońca i świeżych aromatycznych owoców wiśni.
Najwyższą jakość Soplicy Wiśniowej doceniają nie tylko konsumenci, dzięki którym to najszybciej rosnąca wódka smakowa na polskim rynku (Nielsen, czerwiec 2009), ale także profesjonaliści, nagradzając ją w międzynarodowym konkursie Superior Taste Award.
Przepisy na drinki:
- 40ml Soplica Wiśniowa
- Coca - Cola do uzupełnienia
- Cytryna
Sposób przygotowania: Do szklanki wrzucić 3-4 kostki lodu, wlać składniki i wrzucić squiz z cytryny (ćwiartka cytryny wciśnięta do szklanki)
- 40ml Soplica Wiśniowa
- sok ananasowy do uzupełnienia
- Cytryna
Sposób przygotowania: szklanki wrzucić 3-4 kostki lodu, wlać składniki i wrzucić squiz z cytryny (ćwiartka cytryny wciśnięta do szklanki)
Nadesłał:
Joanna Kalicka
|
Komentarze (0)