Firma » Finanse

Specjalna oferta kredytowa SKOK Wołomin dla lekarzy!

Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa w Wołominie oferuje unikatowy produkt, skierowany do lekarzy: kredyt o bardzo atrakcyjnym oprocentowaniu, udzielany szybko i przy zachowaniu minimum formalności.

Jak podkreśla Prezes Zarządu SKOK Wołomin Mariusz Gazda, dostosowanie oferty do możliwości i oczekiwań lekarzy było możliwe dzięki dobrej znajomości potrzeb środowiska – SKOK Wołomin w 2008 r. przejął SKOK Izb Lekarskich.

- Nasza oferta wyróżnia się – oczywiście pozytywnie – nie tylko na rynku spółdzielczych instytucji finansowych – mówi Prezes SKOK  Wołomin. – Jest tak skonstruowana, aby zredukować do minimum niezbędne formalności, a jednocześnie uwzględnić specyfikę działalności, prowadzonej przez lekarzy.

Ubiegający się o kredyt muszą przedstawić dokument, potwierdzający prowadzenie praktyki zawodowej / prawo wykonywania zawodu. W przypadku osób zatrudnionych na umowę o pracę i inne kontrakty jest to oświadczenie o dochodach. Dla lekarzy prowadzących działalność gospodarczą to wpis do rejestru prywatnych praktyk w Okręgowej Izbie Lekarskiej. Od właścicieli prywatnych NZOZ wymaga się wpisu do rejestru tych Zakładów, prowadzonego przez wojewodę.

Maksymalna dostępna w SKOK Wołomin kwota kredytu dla lekarzy wynosi 255 550 zł. Bez poręczyciela można otrzymać nawet 100 000 zł. Uwagę zwraca również możliwość kształtowania dogodnego okresu kredytowania, wynoszącego nawet do 120 miesięcy.

Oprocentowanie kredytu wynosi – w zależności od historii kredytowej– od 12,15 % do 14,15%. Ubezpieczenie NNW, w zależności od warunków kredytowania, może wynosić maksymalnie do 1200 zł.

- Chcemy, by nasz produkt stał się szeroko znany w środowisku. Docierające do nas opinie na temat kredytu są bardzo pozytywne. Branża medyczna rozwija się w Polsce szybko i wymaga środków na inwestycje. My pomagamy udrożnić dostęp do tych środków – mówi Prezes Mariusz Gazda.

Szczegółowe informacje dotyczące kredytu dla lekarzy można uzyskać pod numerem infolinii 801 445 252.

iwonamichalowska