Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Świąteczna uczta z włoską nutą – Tortellini z mięsem marki Arrighi

Uszka i pierogi to bez dwóch zdań dania na wskroś polskie, niemniej nie trzeba długo się rozglądać, by w innych kuchniach świata odnaleźć podobne i równie smakowite specjały.

Poszukując alternatywy dla tradycyjnych, rodzimych potraw warto sięgnąć po włoskie pierożki Tortellini z mięsem od marki Arrighi. Ten pożywny i bardzo apetyczny przysmak stanie się ciekawym akcentem na wigilijnym stole oraz urozmaici nasze codzienne menu szczyptą śródziemnomorskich aromatów.

Wigilia italiana

Grudniowy czas to prawdziwy raj dla naszego podniebienia. By dostarczyć sobie zupełnie nowych wrażeń, znane od pokoleń potrawy możemy w prosty sposób urozmaicić dodając do barszczu zamiast uszek pierożki Tortellini z mięsem marki Arrighi. Specjał ten z wyglądu do złudzenia przypomina nasz rodzimy rarytas, niemniej kluczem do jego smaku jest ciasto, bazujące na recepturze tradycyjnych, włoskich makaronów. Tortellini z mięsem od marki Arrighi kryje w sobie ponadto nadzienie, które mile zaskoczy wszystkich biesiadników. Delektując się tymi niedużymi pierożkami będziemy mogli bowiem rozsmakować się w intensywnej nucie włoskiej szynki prosciutto z dodatkiem sera, cebuli, czosnku i rozmarynu. Tym, co sprawia, że Tortellini z mięsem marki Arrighi na zawsze odmieni nasz codzienny jadłospis, jest jego wszechstronność. Włoskie „uszka” doskonale łączą się bowiem tak, z zupami, jak i z wszelkiego rodzaju sosami. Z ich pomocą stworzymy również bardzo pożywną zapiekankę, a serwując samodzielnie, wraz z kilkoma dipami, możemy dzięki nim urozmaicić nawet menu koktajlowe.

Włoskie pierożki Tortellini z mięsem marki Arrighi to szybki sposób na smakowite Święta, który pozwoli nam delektować się pełnią aromatów, a także uwolni nas od czasochłonnych przygotowań.

Po więcej informacji i zdrowych inspiracji zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Tortellini z mięsem marki Arrighi

Gramatura: 250 g

Cena rekomendowana: 5,69 zł

Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy.Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand’Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Cornyi Schwartau.

Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

Jana III Sobieskiego 98

62-030 Luboń k. Poznania