Gospodarka » Żywność
Sycylijskie Cannoli z masą makową i bakaliami
Zobacz więcej zdjęć » |
Tym razem inspirujemy Was do zaczerpnięcia z kuchni Włoch. Takie słodkości z pewnością sprawdzą się jako przysmak karnawałowy.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
SKŁADNIKI:
- masa makowa HELIO 1/3 op.
- pistacje prażone bez soli HELIO Natura 1/2 op.
- prażone orzechy laskowe HELIO Natura 1/2 op.
- skórki pomarańczowe HELIO
- skórki cytrynowe HELIO
- ser risotta 250g
- śmietana kremówka 30-36%, schłodzona 125ml
- cukier puder 4 łyżki
- cannoli
PRZYGOTOWANIE:
Odsączony serek ricotta utrzeć z cukrem. Delikatnie wymieszać z masą makową i ubitą śmietanką. Cannoli nadziać kremem dekorując końce bakaliami i skórką cytrynową i pomarańczową. Cannoli nadziewamy przed podaniem.
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
marta.skibinska@efektpr.pl
|
Komentarze (0)