Technologie » Komputery

System ERP na Uniwersytecie Gdańskim

OPTeam podpisał z Uniwersytetem Gdańskim umowę o wartości 3,76 mln zł netto, której przedmiotem jest realizacja kompleksowej dostawy, wdrożenia i utrzymania Zintegrowanego Informatycznego Systemu Wspomagania Zarządzania Uczelnią klasy ERP wraz z rozwiązaniem klasy Business Intelligence.

OPTeam w ramach umowy zinformatyzuje system zarządzania finansami Uniwersytetu, kadrami oraz środkami trwałymi, a także wdroży elektroniczny obieg dokumentów. Usługi dla uczelni obejmą dostarczenie oprogramowania, opiekę serwisową oraz szkolenie administratorów i pracowników.

OPTeam jest jednym z trzech największych dostawców rozwiązań i usług dla edukacji i sektora naukowo-badawczego w Polsce - z rozwiązań Spółki korzysta już blisko 100 szkół wyższych. OPTeam jest m.in. liderem na rynku elektronicznych legitymacji studenckich. Na potrzeby polskich uczelni spółka zaprojektowała także oprogramowanie do śledzenia losu absolwentów, które cieszy się dużym zainteresowaniem szkół wyższych.

Czytaj całość artykułu tutaj:  http://www.erp-view.pl/erp/opteam_wdrozy_system_erp_na_uniwersytecie_gdanskim.html

openmediagroup