Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Tajemnice podwodnego świata w Porcie Łódź

Mali i duzi wielbiciele morskich opowieści nie muszą już wybierać się nad morze, aby zaspokoić swoją ciekawość. Od piątku będą mogli rozwiązywać marynistyczne zagadki zwiedzając bezpłatną wystawę „Tajemnice podwodnego świata”, która zacumuje w Porcie Łódź od 25 października do 17 listopada.

Marzenia o podwodnych podróżach są już na wyciągnięcie ręki. Wszystko to dzięki wystawie „Tajemnice podwodnego świata”, która przybliży najmłodszym i nieco starszym mieszkańcom Łodzi i okolic morską rzeczywistość. Klienci Portu Łódź, którzy zdecydują się zobaczyć ekspozycję będą mieli okazję zwiedzić m.in. batyskaf, w którym czekać na nich będą specjalne kombinezony do nurkowania i szkolenia z podwodnej komunikacji. Swoje sekrety ujawni też bajecznie kolorowa rafa koralowa, a zwiedzający poznają mroczne zakamarki głębin oceanów. Spragnieni morskich opowieści obejrzą również wraki statków i wezmą udział w quizie, podczas którego dowiedzą się ile zapamiętali z podwodnej wystawy.

- Wbrew nazwie, Łódź ma niewiele wspólnego ze stałym dostępem do morza. Z tego też powodu postanowiliśmy ułatwić mieszkańcom naszego miasta i okolic kontakt z niezwykłym, podwodnym światem oceanów. Mamy nadzieję, że wystawa „Tajemnice podwodnego świata” pozwoli klientom Portu Łódź, choć na chwilę przenieść się wspomnieniami do wakacji, które często spędzamy nad wodą– mówi Emilia Lange-Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź.

Wystawa „Tajemnice podwodnego świata” będzie dostępna bezpłatnie dla zwiedzających od 25 października do
18 listopada w Atrium przy IKEA.

Więcej informacji znajduje się na stronie internetowej www.portlodz.pl.

Maria Szwed