Firma » Reklama

Trawiasty autobus na ulicach Poznania

Przez najbliższy miesiąc w Poznaniu na trasie między lotniskiem Ławica a centrum będzie kursował elektryczny autobus Solaris. Jego ekologiczny charakter podkreśla fakt, że został pokryty… trawą.

„Naturalne środowisko dla biznesu” – takie hasło widnieje na boku autobusu. Oprócz dbałości o ekologię podkreślono w ten sposób fakt, że Poznań jest doskonałym miejscem dla rozwoju przedsiębiorczości. Autobus to ruchoma reklama Konsorcjum Marki Poznań, które zrzesza największe firmy mające swoje siedziby w stolicy Wielkopolski.

Pomysł stworzenia autobusu pokrytego trawą zrodził się w agencji reklamowej about ad. Celem projektu było pokazanie, że Poznań zapewnia firmom doskonałe warunki wzrostu i rozwoju. Dlatego też znane marki zapuszczają tu swoje korzenie.

Premierowy kurs linii „E” odbył się w sobotę 2. czerwca i wziął w nim udział miedzy innymi prezydent Poznania, Ryszard Grobelny. Teraz elektryczny Solaris będzie kursował sześć razy dziennie między lotniskiem Ławica, Rondem Kaponiera a Centrum Sztuki i Biznesu Stary Browar. Co istotne dla mieszkańców – niezwykłym autobusem będą mogli przejechać się za darmo!

Pierwsze wrażenia z jazdy zielonym Solarisem są bardzo pozytywne, ponieważ pracuje on niezwykle cicho. Dzięki zastosowaniu nowoczesnych materiałów waży niewiele więcej od modelu z napędem spalinowym. Urbino Electric to prototyp elektrycznego autobusu firmy Solaris. Za jakiś czas stanie się modelem produkcyjnym. Tym bardziej warto już dziś zobaczyć, jak w przyszłości będzie wyglądała podróż komunikacją miejską.

Więcej informacji o agencji reklamowej about ad na stronie: www.aboutad.

About Ad Sp. z o.o.