Gospodarka » Żywność
United Chicken w Polsce
Zobacz więcej zdjęć » |
Tym samym można w Polsce spróbować łagodnego kurczaka Buffalo, pikantnych skrzydełek Spicy Chicken Wings oraz soczystych polędwiczek. Nie zawiodą się także miłośnicy prawdziwych amerykańskich kanapek z zawsze chrupiącym kurczakiem, świeżymi dodatkami i sosami.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Serwowany w lokalu kurczak jest wcześniej marynowany i panierowany w mieszankach sekretnych przypraw, których korzenie sięgają roku 1954, kiedy to znany wynalazca L.A.M. Phalen wpadł na pomysł rewolucyjnej metody przygotowywania kurczaka pod nazwą „broasting”, polegającej na połączeniu gotowania ciśnieniowego i koncepcji głębokiego smażenia. Wszystko dlatego, żeby kurczak był soczysty i jednocześnie zawierał mniej tłuszczu niż smażony tradycyjnie.
Sieć United Chicken czerpie z najlepszych amerykańskich tradycji Restauracji Szybkiej Obsługi (Quick Service Restaurants). Technologia Genuine Broaster Chicken, według której przygotowywane są kurczaki serwowane w sieci United Chicken, wykorzystywana jest w restauracjach w 44 krajach, z tego w USA w 5 000 punktach.
- Kolejne restauracje United Chicken powstawać będą na zasadach franczyzy w miastach liczących ponad 50 000 mieszkańców – mówi Daniel Szczepański, wiceprezes poznańskiej firmy Lorien Foodservice. - Otwierane będą w samodzielnych obiektach, jak również w galeriach handlowych. W tym roku planowane jest otwarcie jeszcze czterech restauracji.
Od 1996 roku Lorien Foodservice sp. z o.o. z Poznania oferuje rozwiązania w zakresie przygotowania i dystrybucji posiłków, poczynając od doradztwa na etapie projektowania poprzez dostarczanie wszelkiego rodzaju sprzętu oraz pełną opiekę posprzedażową. Klienci spółki to największe firmy cateringowe, takie jak Impel Catering, Aspen-Res, Eurest, Sodexho, Catering System czy Catermed. Z usług firmy skorzystały hotele Gołębiewski, Sheraton, Courtyard by Marriott, Westin, Jan III Sobieski i Mazurkas oraz klienci sieciowi, tacy jak hotele System i hotele Ibis, restauracje Flunch czy pizzerie Pizza Pai. Dziełem spółki są także restauracje pracownicze, między innymi w takich firmach jak Volkswagen, Volvo, Toshiba, Siemens, Parker, Wrigley, Cadbury Wedel, Google Polska, Onet.pl, Procter & Gamble.Lorien Foodservice sp. z o.o. wyposażyła ponad 30 kuchni szpitalnych w systemy dystrybucji posiłków uwzględniających miejscowe warunki i bariery architektoniczne. Poznańskie restauracje Brovaria i Pod Pretekstem oraz Cesarsko-Królewska we Wrocławiu, których kuchnie wyposażyła spółka, wygrywały rankingi lokali tygodnika Newsweek Polska. Firma reprezentuje wielu znanych producentów, między innymi: Rational, Convotherm, Kuppersbusch, Fagor, Winterhalter, Liebherr, Dora Metal, Cambro, Mity-lite, Berkel, Rancilio, Cimbali, Mazzer, WMF, Contacto, Hendi, Stalgast, Blanco, Hamilton Beach, Kitchen Aid, Robot Coupe, Edesa, Moretti Forni.
Nadesłał:
CN Public Relations
|
Komentarze (0)